OpenAI Dota 2

OpenAI, usta Dota 2 oyuncularını yenmeyi başardı

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka, usta oyunculardan oluşan Dota 2 takımını aynı kahramanlarla yenmeyi başardı.


Elon Musk, Reid Hoffman ve Peter Thiel gibi yatırımcıların desteğiyle çalışmalarına devam eden OpenAI, Dota 2’de usta oyunculardan oluşan bir takımı yenmeyi başardı. Daha önceki zamanlarda yalnızca 1-1 maçlarda yer alan ve bencil olmasından ötürü takım içerisinde sorunlara neden olan yapay zeka teknolojisi, beş farklı kahramanı aynı anda kontrol edebilecek şekilde eğitildi. Yapay zeka, dünyanın en karmaşık MOBA oyununda tam anlamıyla göz doldurdu.

Yapay zekayı geliştiren ekip, karakterler arasındaki uyumu yakalayabilmek adına binlerce oyunu incelediklerini ve yapay zekaya öğrettiklerini söyledi. Yapay zeka şimdilik yalnızca Necrophos, Crystal Maiden, Sniper, Viper ve Lich kahramanlarıyla oynayabiliyor ve maçın eşit koşullarda gerçekleştirilebilmesi adına her iki takım da aynı kahramanları aldı.

https://youtu.be/eHipy_j29Xw

Yapay zekayı geliştiren ekip, 28 Temmuz tarihinde profesyonel oyuncularla resmi bir maç gerçekleştirmeyi ve Ağustos’ta düzenlenecek turnuvanın ardından turnuvada yer alan bir takıma meydan okumayı hedefliyor.

Kaynak