Vivo Fingerprint Sensor Apple Samsung 1

OnePlus 6’nın parmak izi okuyucusu ekran altında yer alacak

Yakın tarihte tanıtılması beklenen OnePlus 6 hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak, akıllı telefonun parmak izi okuyucusunun ekran altında bulunacağı söylentileri gündeme geldi. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus, OnePlus 5T modeliyle büyük bir başarı yakalamasının ardından şimdi de OnePlus 6 söylentileriyle gündemdeki yerini koruyor. Muhtemelen üreticinin yeni yılda satışa sunduğu ilk akıllı telefon olacak OnePlus 6, bir süre (tahminen gelecek senenin sonuna kadar) şirketin amiral gemisi olarak kalacağı için güçlü donanımlar ve güzel özelliklerle donatılmış halde satışa sunulacak. Bazı söylentilere göre bu özelliklerden birisi de ekran altına yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu olacak.

OnePlus 6 ekran altı parmak izi okuyucusu

Parmak izi okuyucuları, bundan birkaç sene önce akıllı telefonlarda ilk defa kullanıldığında son derece beğenildi ve kısa sürede yaygınlaştı. Ancak bir süre sonra güvenlik ve kullanışlılık açısından birçok faydası olan bu donanımın, tuşları bulunmayan akıllı telefonlar için sorun olabileceği fark edildi. Bu sorunu gidermek için okuyucuları arka kısma yerleştiren üreticiler, bu sefer de çizilme ve bundan kaynaklı bozulma gibi sorunlarla karşılaşmaya başladı. Şimdi ise, OnePlus 6 ile bir kez daha gündeme gelen ekran altına yerleştirilmiş parmak izi teknolojisinin kullanılması gündemde. Bu teknoloji sayesinde, kandırılabilen ve yanılabilen yüz tanıma sistemleri yerine parmak izi teknolojisinden yararlanılabilecek.

OnePlus 6 ne zaman tanıtılacak?

Akıllı telefonun resmi tanıtım tarihi hakkında kesin bir bilgimiz yok fakat Mart ayının ortalarında tanıtılacağı tahmin ediliyor. Öte yandan, ekran altında bulunan parmak izi okuyucusu teknolojisinin CES 2018 etkinliğinde sergilenme ihtimali oldukça yüksek. Bu nedenle OnePlus’ın yeni amiral gemisi bu teknolojiden faydalanan ilk akıllı telefon olmayabilir.