Nokia 9

Nokia 9 Oldukça İddialı Geliyor

Akıllı telefonların yeni markalarından biri olarak değerlendirilen Nokia 9 hakkında sürekli olarak yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Markanın başarılı akıllı telefonlarından biri olmasının yanında amiral gemisi modeli akıllı telefonu da olması beklenen yeni serinin yeni bir konsept videosu geldi.

Nokia 9 akıllı telefonları Nokia serileri için kesinlikle geri dönüş modellerinden biri olacak. Nokia 6 akıllı telefonlarının çıkış yapmış olması bir yana dursun markanın üst segment akıllı telefonları için bu serinin beklendiğini biliyoruz. Üst segment akıllı telefon modelleri arasında ilgi çeken serilerden biri olması da beklenen yeni serinin markanın amiral gemisi modeli de olması ilgiyi iki katına çıkarıyor. Nokia tarafından Nokia 9 akıllı telefonları için yayınlanmış bir bilgi bulunmuyor.

Fakat akıllı telefon otoriteleri tarafından yapılan paylaşımlara bakacak olursak aslında telefonun şimdiden hazırlandığı belirtiliyor. Hatta yeni seri akıllı telefonlar için sürekli olarak yeni özellik iddiaları da gündeme gelmiyor değil. Sürekli olarak ortaya çıkan yeni iddialarla beraber artık yavaş yavaş şekillenen akıllı telefonların tüm bu özelliklerini yansıtan konsept videoları da yayınlanmaya başladı. Son yayınlanan video serisinde ise telefonun neredeyse tüm özellikleri ortaya koyulmuş oldu.

Nokia 9 En Başarılı Serilerden Biri Olabilir

Nokia 9 akıllı telefonları için şimdiden ilgi oldukça fazla. Telefonların öncelikle sistemsel olarak yenilikler getirmesi bekleniyor. Şimdiye kadar açıklanan özelliklerden bahsedecek olursak öncelikle telefonun işlemci modellerini ele almak gerekiyor. İşlemci kısmında Snapdragon 835 serisine yer verecek olan akıllı telefon haliyle hız konusunda piyasadaki en iyi modellerden biri olmaya aday.

https://youtu.be/41PI6SS23C8

Bunun dışında RAM bellek kısmında da yine iddialara göre telefonların 6 ile 8 GB arasında bir seçim yapacağı belirtiliyor. 6 GB RAM belleğe sahip olması bile üst segment akıllı telefonlar olacağına kanıt olarak gösterilen serilerin 8 GB RAM bellek miktarına sahip olması ise bu alanda nadir modellerden biri olarak gösterilmesini sağlayacak. Telefonun ekran kısmı için ortaya atılan iddialara göre ise 5.5 inç ekran boyutu ve 2K çözünürlük düşüncesi var.

Nokia 9 Konsept Videoları

Yeni seri akıllı telefonların özellik iddiaları bir yana dursun telefonların konsept videoları da dikkat çekiyor. Öncelikle ekranlar hakkında bilgileri içerdiği görülen konsept videolarında Nokia 9 akıllı telefonlarının ön kısmında boydan boya ekrana yer verildiği görülüyor.

Herhangi fiziksel bir tuşun bulunmadığı ve arka kısmında ise çift arka kameranın kullanıldığı konsept videolarının genel anlamda beğeni topladığı da bir gerçek. Oldukça başarılı gösterilen konsept videoları gerçeği ne kadar yansıtır bilinmez ama eğer bu konsept videoları gerçekse bu durumda Nokia 9 akıllı telefonlarının en çok satan modellerden biri olacağı düşünülüyor.