Nokia 9 concept 111 1600x900 1

Nokia 9 ve yeni Nokia 8’in tanıtım tarihleri belli oldu!

Uzun zamandır beklenen Nokia  9’un tanıtım tarihi ortaya çıktı. Akıllı telefonun tanıtılacağı etkinlikte Nokia 8’in yeni modelini de göreceğiz. Detaylara ve tahmini özelliklere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Bir süredir gündemde olan Nokia 9’un tanıtım tarihi sızdırıldı. Çin merkezli bir web sitesi üzerinden paylaşılan raporla ortaya çıkan tarihte, Finlandiyalı akıllı telefon üreticisinin yeni Nokia 8 modelini de tanıtacağı öğrenildi. İki yeni akıllı telefon da HMD’nin 19 Ocak tarihinde Çin’de düzenlenecek olan etkinliğinde tanıtılacak. Yeni Nokia 8 modeli muhtemelen “Nokia 8 (2018)” model ismini kullanacak.

Nokia 9 özellikleri ve fiyatı

Akıllı telefonlar ilk olarak Çin’de tanıtılacağı için ülkeye özel bazı yazılım değişikliklerine sahip olacaklar ancak bunun fiyatı etkileyeceği düşünülmüyor. Nokia 9’un 6 GB RAM, 64 GB depolama alanına sahip modelinin 560 dolara; 6 GB RAM, 128 GB depolama alanına sahip modelinin ise 635 dolara satışa sunulacağı paylaşıldı. Akıllı telefonun 5.5 inch QHD ekrana, Snapdragon 835 yongaya, çift arka kameraya ve IP67 sertifikasına sahip olması bekleniyor. Her iki model de 18:9 ekran formatına sahip olacak.

resizer

Nokia 9’un kulaklık girişi yok

Paylaşılan bilgilerde dikkat çeken bir diğer unsur da akıllı telefonun 3.5mm kulaklık girişinin olmayacağının belirtilmesiydi. Eğer bu bilgi doğruysa, kulaklık girişi olmayan bir akıllı telefonu satışa sunmak Nokia için bir ilk olacak. Genelde akıllı telefonlarda kulaklık girişinin bulunmamasının iki farklı nedeni oluyor ve bunlardan ilki suya karşı dayanıklılık. Akıllı telefonun IP67 sertifikasına sahip olacak olması, suya karşı dayanıklı olacağı anlamına geliyor. Nokia bu nedenden ötürü 3.5mm girişini kaldırmış olabilir. Muhtemelen USB-C girişine uyumlu kulaklıklar satışa sunulacaktır.

Diğer neden ise akıllı telefonun boyutları. Şık bir görünüşe sahip olması amacıyla ince modellere yönelen üreticiler, 3.5mm girişin ince akıllı telefonlar için son derece kalın olduğunu düşünüyor. İnce telefonların üretiminde tasarım açısından da zorlayıcı olan bu giriş türü, ilk nedende de belirttiğim gibi USB-C girişiyle değiştirilebilir.

nokia 8 flagship product photos hero 4

Elbette her iki seçenekte de belirttiğim gibi akıllı telefonun USB-C girişine sahip olması çok masraflı olacağı anlamına gelmiyor. Üreticiler, böyle durumlarda kullanıcıları zor durumda bırakmamak adına USB-C girişli kulaklıklar yerine dönüştürücü vermeyi tercih ediyor.