Nintendo Switch

Nintendo Switch en hızlı satan oyun konsolu oldu!

Paylaşılan bilgilere göre Nintendo Switch, ABD tarihindeki en hızlı satış yapan oyun konsolu olmayı başardı. Konsolun son günlerdeki hızlı yükselişi satış sayısı konusunda rekor sahibi PlayStation 2’yi bile geçebileceğini gösteriyordu. Ayrıntılara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Nintendo’nun popüler oyun konsolu Nintendo Switch, ABD’de yeni bir rekora imza attı. 2017 senesinin Mart ayında satışa sunulan ve Nintendo’ya özel oyunların satışa sunulmasıyla kısa sürede stoklarda tükenen Nintendo Switch, satışa sunulduğundan bu yana ülkede 4.8 milyon adet oyun konsolu sattı.

Bir süre önce dünya çapında 10 milyon satış sayısını aşmayı başaran oyun konsolu, tatil döneminin de araya girmesiyle satış hızını iyice arttırdı ve kendi ülkesinde, yani Japonya’da 3.3 adet satış sayısına ulaştı.

Nintendo Switch

Nintendo Switch, PS2 ile kıyaslanıyor

Hala dünya çapında en çok satış sayısına ulaşan oyun konsolu olan PS2, Nintendo Switch’in yeni rakibi. Switch, kısa bir sürede satış sayısını hızlı bir şekilde artırdı ancak PS2’nin satışa sunulduğu ilk ayda 900 bin, toplamda ise 155 milyon adet konsol satışı yaptığı biliniyor. Super Mario Odyssey ve Legend of Zelda: Breath of the Wild gibi Nintendo’ya özel oyunlarla konsolun birkaç senede PlayStation 2’yi geride bırakabileceği düşünülüyor.