Nintendo Switch PlayStation 2

Nintendo Switch, rekor sahibi PlayStation 2’yi bile geride bırakıyor!

Nintendo Switch satışları yükselerek, dönemsel satış rakamlarında PlayStation 2’yi bile geride bırakmayı başardı. Tüm zamanların en çok satan oyun konsolu PlayStation 2’nin Nintendo Switch tarafından toplam satış sayısında geride bırakılma ihtimali mevcut.

Nintendo Switch’in yüksek olan satış rakamları tatil döneminin başlamasıyla birlikte daha da üst seviyelere ulaştı. Popüler oyun konsolu, kendi ülkesi olan Japonya’da Aralık ayının ilk 24 gününde 900 binden daha fazla satış gerçekleştirdi. Bu verimli ay ile birlikte Japonya’da satılan Nintendo Switch konsollarının sayısı 3.3 milyona ulaşmış oldu. Switch, ülkesindeki satış rakamlarıyla PlayStation 2’nin aynı dönem içerisindeki satış rakamını geride bırakmayı başardı. Bunun yanı sıra, oyun konsolu Wii U’nun tüm zamanlardaki satış sayısını da bir seneden az sürede geride bıraktı.

Nintendo Switch

Nintendo Switch, PS2’yi toplam satış sayısında geçebilir

Şu an Nintendo Switch ile kıyaslanan konsollardan birisi PlayStation 2. Satışta olmamasına rağmen satışa sunulduğu dönemde hem kendi ülkesinde, hem de dünya çapında büyük başarılar elde eden oyun konsolu, gelmiş geçmiş en popüler konsol olarak uzun süredir yerini koruyor. 155 milyon adet konsol satan ve ilk ayında 900 binden fazla satış rakamına ulaşmış olan PlayStation 2, Switch’in elde etmek istediği birçok başarıya sahip.

Switch’in ilk ayı PlayStation 2 kadar parlak değildi, 520 bin satış sayısına ulaşabildi ancak zaman geçtikçe ilginç bir şekilde bu sayıyı artırmaya başladı. Yeni oyunların satışa sunulması ve konsola uyarlanması da bu artışa büyük katkı sağladı. Bakalım uzun vadede Switch, PlayStation 2’yi tahtından indirebilecek mi.