Nianctic

Niantic, Pokemon Go Festivali yüzünden oyunculara 1.5 milyon dolar ödeyecek

Pokemon Go’nun geliştiricisi olan Niantic, Pokemon Go oyuncuları için düzenlenen festivalden ötürü oyunculara 1.5 milyon dolar ödeyecek. Olayın detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Pokemon Go oyuncuları için güzel bir etkinlik düzenlemek isteyen Niantic, geçtiğimiz Temmuz ayında Pokemon Go Festivali’ni duyurmuş ve Şikago’da düzenlenecek etkinliğe binlerce kişi akın etmişti. Ancak Niantic’in düşünmediği bir sorun mevcuttu. Festivale katılan oyuncuların tümü aynı noktadan hücresel ağ kullanmak isteyince bölgede bazı problemler olmuş, oyuncuların hiçbiri Pokemon Go oynayamamıştı. Bu olaydan dolayı festivalden mutsuz ayrılan oyuncular, Niantic’e masrafların karşılanması adına dava açtı.

Nianctic

Bir süredir devam eden dava, şirketin oyunculara ödeme yapması kararıyla sonuçlandı. Şirket tüm katılımcılara bilet paralarını geri ödemiş ve 100 dolar değerinde oyun içi para hediye etmişti. Ancak mahkeme kararına göre festivale katılan kişilerin ulaşım ücreti (uçak, benzin, kiralık araba, yol vb. ücretler) ve konaklama ücreti de (otel, yemek vb.) ödenmeli. 20 bin katılımcıya ödeme yapılacağı düşünülerek şirketin tam 1.575.000 dolar ödemesinde karar kılındı. Mahkeme, faturalarını getirdikleri sürece oyuncuların 107 dolar üzerindeki diğer masraflarının da şirket tarafından ödenebileceğini belirtti. Yani ödenecek miktar daha da artabilir.