Mısırlı Mucit

Mısırlı Mucit Covid – 19 Hastalarıyla İlgilenecek Robot Geliştirdi

Korona virüsten en çok etkilendiğimiz bu dönemde sağlık çalışanları oldukça fazla zorlanıyor. Sağlık çalışanlarının çalışmalarını sağlıklı bir şekilde ilerletebilmesi için bu virüsten en iyi şekilde korunmaları gerekmektedir. Her korona vakası olan doktorumuz ve hemşiremiz hastalar için gerileme anlamına geliyor. Sağlık çalışanlarımızı koruma adına bir çok icat yapılıyor.

Mısırlı Mucit Mahmoud el- Komy Cira – 3 isimli robotu icat etti. Cira – 3 isimli robot COVİD – 19 testi yapabiliyor, hastaların ateşini ölçebiliyor ve maske takmayan kişileri uyarıyor. Cira – 3 isimli robot sadece bunları yapmakla kalmıyor, kan tahlili alabiliyor ve röntgen çekebiliyor. Röntgen ve kan tahlili sonuçları göğsünde bulunan ekran tarafından görüntülenebiliyor. Bu dönemdeki en yararlı işlevlere sahip olan Cira – 3 isimli robot, hastanelerde hem sağlık çalışanlarına hem de hastalara büyük kolaylık sağlıyor işleri hızlandırıyor. Robot görünüş açısından da insanlara benzetilmeye çalışılmış. Bunun nedenini ise mucit Mahmoud el- Komy şöyle açıklıyor; insanlara benzeterek hastaların korkmasını engellemeye çalışıldı. İcadına oldukça güvenen Komy robotu sayesinde COVİD – 19’lu hastalara temasın azalacağını ve virüsün bulaşmasını engelleyeceğini belirtiyor. Robot şimdiden hastalar tarafından benimsenmiş durumda, hastalar robottan korkmuyor ve güven veriyor. Cira – 3 bir süredir Mısırda özel bir hastane tarafından teste tabii tutuluyor. Hastanenin baş hekimi Ebu Bekir El- Mihi robot ile ilgili henüz sorun yaşamadıklarını belirtti.

Mısırlı Mucit

Üniversitelilerin Korona İçin Geliştirdikleri İcatlar

Öğrenciler üniversiteye her girdiklerinde kart okutuyorlar ve turnikelere her seferinde temas ediyorlar. Fakat bunun için bir icat yapıldı. İyon isimli icat kartı temassız olarak algılıyor ve aynı zamanda ateş ölçüyor. Böylece temas etmeden iki iş aynı anda halloluyor. Güvenlik personeli kişinin kimliğini ve vücut sıcaklığını görebiliyor.

Sterilizasyon mantarı isimli icat ise telefon çanta gibi dışarıda kullandığımız ve her yere temas eden eşyaları sterilize ediyor. Kampüs içerisine yerleştirilen bu ürün içerisine çanta ve telefon yerleştiriliyor ve kapağı kapatıyorsunuz. Böylece eşyalarınız sterilize oluyor. Steril bir şekilde eşyalarınızı alıyorsunuz. Sterilizasyon UVC ışınları ile yapılıyor.