Minecraft tarım modları neler
Minecraft tarım modları neler

Minecraft tarım modları

Minecraft, pek çok kullanıcı için vazgeçilmez bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde dünyanın en popüler oyunları arasında yer alan Minecraft, oyuncuya hayatta kalma oyunu, mini oyun oynama, mimari tasarımlar yapma gibi her ne kadar geniş çaplı seçenekler sunsa da bazı kullanıcılar yeni özellikler istiyor olabilir.

Bu konuda kullanıcının önüne modlu Minecraft çıkmaktadır. Modlu Minecraft, oyuna yeni özellikler ekleyen ve oyunun daha güzel bir hale bürünmesini sağlayan bir sistem. Bu sistem sayesinde oyuncular yeni bloklar ile vakit geçirebilir, yeni teknolojileri deneyebilir veya yeni madenler ile oynayabilir. Örneğin elektrik sistemi, yeni ağaçlar, otomasyonlar ve daha fazlası modlu Minecraft sayesinde mümkün oluyor.

Tarım amaçlı Minecraft modları

Biomes O’ Plenty bilinen popüler modlar arasında yer almaktadır. Modun amacı oyuna yeni biyomlar eklemek. Mod yalnızca biyom eklemekle kalmıyor aynı zamanda pek çok yeni bitki türünü de oyuna getiriyor. Oyun içerisinde 50’nin üzerinde benzersiz biyom, yeni ağaç türleri, yeni bitkiler, yeni çiçekler ve daha fazlası yer alıyor.

Oyun içerisinde oduncu olup ağaç toplamayı seven bir kitle bulunuyor olabilir. Oyunu oynarken ağaçların gerçekçi bir şekilde düşmesini sağlayan Dynamic Trees, oyuna ayrı bir hava katıyor. Fiziksel anlamda oyunu daha gerçekçi yapan bu mod sayesinde ağaçların güzel bir şekilde düşüşüne şahit olmak mümkün.

Minecraft tarım modları
Minecraft tarım modları

Oyuna ağaçlar konusunda oldukça güzel içerikler katan Forestry, Minecraft tarım modları ile uğraşmak isteyenler için tercih sebebi olabiliyor. Mod içerisinde birçok ağaç türü, otomatik tarım sistemi, arılar, enerji üretimi gibi sistemler yer alıyor.

Bonsai Trees 2 ise içerisinde birkaç eşya bulunsa da pek çok kullanıcı için harika bir özellik sunmaktadır. Bu mod ağaçların yer kaplamamasını ve kolay bir şekilde toplanmasını sağlıyor. Eğer ki otomasyon sistemi kullanarak aracın altına sandık eklenirse ağaçlar büyüdüğünde otomatik olarak toplanıyor.

Ender IO ise tarım konusunda oldukça yararlı sistemlerin bulunduğu geniş çaplı bir teknoloji modu. Örneğin oyuncular bu mod ile birlikte tarımda otomasyona adım atarak hızlı bir şekilde gelişebilir.