Minecraft sunucusu nasıl hızlandırılır?

Minecraft sunucusu nasıl hızlandırılır?

Minecraft sunucusu nasıl hızlandırılır? Bu konuda sunucu sahibi olan oyuncuların merak ettiği bu soruyu cevaplandıracağız.

Minecraft, dünyanın en popüler ve en çok satılan oyunları arasında yer alıyor. Bu denli popüler olmasıyla sıkça tercih edilen bu oyun, oyuncuların da en sevdiği oyunlar arasında bulunuyor.

Minecraft oynamaya başlayan bazı oyuncular sunucu kurarak kendi sunucusunu büyütmek istiyor. Bunun için oyuncuların karşılaştığı bazı zorluklar bulunabiliyor. Özellikle 1.13 ve sonraki sürümlerde sunucuların lag oranı artmış durumda.

Bunun sebebi oyuna birçok yeni özelliğin eklenmesi. Bu da optimizasyonu ciddi seviyede etkileyen bir durum oldu. Bu sorunu çözmek için bazı yöntemlerin uygulanması gerekiyor. Bu konuda belirteceğimiz çözüm yöntemleri çok etkili yöntemleri olmakla birlikte uygulandığında lag büyük oranda azalma gösterecek.

Minecraft sunucusu nasıl hızlandırılır?

Minecraft sunucusunda lag yapan ve performansı düşüren sistemlerden birisi de yapay zeka olmaktadır. Eğer ki bir sunucunun haritası büyük bir alana yayılıyor ise çevredeki tüm canlılar ve varlıklar aktif olarak çalışacaktır. Bu durumun önlenmesi ciddi seviyede lagı azaltırken şunun bilinmesi gerekiyor. Bu olay oyuncu olmayan bölgedeki mekaniklerin de çalışmaması demek.

Minecraft sunucusu nasıl hızlandırılır?

Bu çözüm yöntemini uygulamak için sunucunun kurulu olduğu dizinde yer alan “spigot.yml” dosyasına giriş yapılmalı. Bu dosyanın içerisinde yer alan “tick-inactive-villagers” seçeneği false olarak ayarlanmalı. Bu işlem sayesinde yapay zeka kullanımı azalacak ve işlemci kullanımı düşecek.

Minecraft sunucusunda yapay zekadan daha çok etkileyen bir unsur bulunuyor. Bu da mesafe olmaktadır. Sunucuda her oyuncuya gösterilen mesafe arttıkça lag da yükselmektedir. Eğer ki sunucuda durduğunuzda çevreniz çok geniş bir şekilde yükleniyor ise bu yeni sürümlerde ciddi oranda lag yapacaktır.

Bu sorunun çözüm yöntemi mesafeyi düşürmektir. Mesafeyi düşürmek, oyunculara gösterilen mesafenin kısaltılmasını sağlayacak. Bu da çok ciddi bir performans sağlayacak. Bunun için öncelikle sunucu dizininde yer alan “server.properties” dosyasını bulun. Bu dosyanın içerisinde yer alan “view-distance” değişkeninin yüksek olduğunu göreceksiniz. Bu değişkenin değerini 4 yapmak ideal olmaktadır fakat isteğe göre testler yaparak en uygun seçeneği bulabilirsiniz.