Xbox Project Scarlett Nedir 1

Microsoft, Xbox Project Scarlett Tanıttı

Microsoft, yeni nesil Xbox planlarının temellerini E3 2019’da ortaya koymuş, ileriki en yeni konsolu Xbox Project Scarlett ortaya çıkarmıştır. AMD’nin Navi GPU’su ve Ryzen CPU mimarisi ikilisi tarafından yönlendirilen santral, Xbox One X’ten dört kat daha güçlü olan 8K ve 120 FPS oyunlarını hedefliyor. Ancak, Microsoft şu anda 2020’nin ilk başlangıcını takip etmeye devam ediyor.

Phil Spencer Gelecek Hakkında Bilgi Verdi

Son basın toplantısını 9 Haziran’da yapan, Gaming’in Microsoft’un başbakan yardımcısı olan Phil Spencer, gelecek nesil hedefleri hakkında daha ayrıntılı bilgi verdi. Los Angeles’taki E3 2019’da konuşan Xbox başkanı, orijinal Xbox, Xbox 360 ve Xbox One oyunlarını, beraberindeki aksesuarlarla birlikte geriye dönük uyumluluğunu sürdürme planlarını yeniden doğruladı.

Xbox Project Scarlett

Xbox Project Scarlett Ne İşe Yaracak?

Spencer, “Project Scarlett için tasarımımızı düşündük, kesinlikle tüm nesiller boyunca uyumlu olduğumuzdan emin olmak istedik” dedi. “Sadece oyunlarla değil, aksesuarlarla da.” Hareket, mevcut Xbox One denetleyicilerinin ve kulaklıklarının, yeni tanıtılan Xbox Elite Denetleyici Serisi 2 de dahil olmak üzere Project Scarlett ile çalışmasına izin veriyor.

E3 2019’da Windows Central’a konuşan Xbox’ta Program Yönetimi Ortak Direktörü Jason Ronald, kararını daha da genişletti.

‘Sahnede söylediğimiz gibi, Xbox One’daki tüm oyunlar da dahil olmak üzere Scarlett’e dört nesil içerik getireceğiz, 360 ve orijinal Xbox oyunlarına sahibiz ve sadece oyunların çalışmasını istemiyoruz. Tüm aksesuarlarınız da ileriye doğru uyumludur. Gidip Scarlett ile uyumlu olacak bir Elite Kablosuz Kumanda veya Seri İki Kumanda satın alırsanız.’ açıklamasında bulundu.

Ayrıca, Microsoft için bir nesil sıçramasına rağmen, Project Scarlett’in mevcut Xbox One çabalarında büyük ölçüde köklü kaldığını göstermektedir. Scarlett’in zorluklarını aşmak için iç ekipler hızla kayıyor, önümüzdeki yıl için izlenmesi gereken bir cihaz.