Microsoft sohbet sistemi

Microsoft sohbet sistemi geliştiriyor

Microsoft yeni bir sohbet sistemi üzerinde çalışıyor. Bunun için özel bir patent bile aldı. Çünkü bu sistem farklı bir özellik içeriyor.

Teknoloji bir taraftan gelişmeye devam ederken büyük firmalar da çeşitli patentler alarak teknolojinin daha da ileriye gitmesini sağlıyor. Günümüzde en fazla teknoloji patenti alan firma IBM olarak kayıtlara geçmiş durumda. O kadar fazla ki IBM ile bir sonraki en çok patent alan firma arasında birkaç kat fark bulunuyor. Microsoft, yeni aldığı bir patent ile sohbetlerde yeni bir çağı başlatabilir.

Microsoft sohbet sistemi üzerinde çalışıyor

Microsoft yeni bir sistem geliştiriyor. Geliştirdiği bu sistem ile birlikte sohbetler artık otomatik bir şekilde ve gerçekçi olarak yapılabilecek. Microsoft, kullanıcı verilerini kullanarak sohbet botlarının gerçekçi bir şekilde konuşmasını sağlamak istiyor. Bunun için de belirttiğimiz gibi kullanıcı verilerini işleyen ve kullanıcı verilerini analiz edip kullanıcının kendisi gibi konuşan bir bot geliştirecek.

Örneğin bir kullanıcı Microsoft hizmetlerini kullanarak kullanıcı verileri oluşturdu. Bazı arkadaşlarıyla sohbet edip sohbet botunun daha da gelişmesine katkıda bulundu. Sohbet botu, kullanıcının mesajlarını, ses kayıtlarını ve diğer aktivitelerini inceleyerek onun gibi konuşacak, gerçek bir insan şeklinde diyalog kuracak. Bu da karşıdaki insanın botla değil de gerçek bir insanla konuştuğu hissini vermesini sağlayacak.

Microsoft sohbet sistemi

Özellikle yoğun olan insanlar için Microsoft’un geliştirdiği sohbet botu işe yarar bir uygulama olacak gibi duruyor. Örneğin bir kullanıcının çok işi var yani meşgul ise bot sohbete gelen mesajlara en uygun cevabı verecek. Sohbet botu kişinin aktivitelerini takip ettiği için onun ne yaptığını bilecek ve sohbette buna göre iletişim kuracak.

Microsoft’un geliştirmiş olduğu ve patentini aldığı yeni teknoloji, sohbette yeni bir devri başlatabilir. Özellikle iş adamlarının oldukça işine yarayacak olan bu teknoloji ile birlikte sohbet imkanı olmayan kullanıcılar rahatlıkla sohbet edebilirken normal kullanıcılar da müsait olmadığında bu teknolojiden faydalanarak otomatik yanıt sistemini kullanabilecek.