matematik

Matematikte Başarının Anahtarı Nedir?

Hemen Hemen hepimizin matematik konusunda bazı konularda takılıp kaldığı olmuştur. Bazıları ise bu durumdan dolayı karamsarlığa kapılır. Peki matematikte bu karamsarlığı ortadan kaldırıp başarılı olmanın anahtarı nedir? sorusuna yanıt vermeye çalışacağız.


Matematikçilerin karşılaştığı zorluklardan biride matematik travmasıdır. Bu  travma, zayıflatıcı bir korku türüdür. Böyle bir travma yaşarken bir yandan da matematik öğrettiğiniz bir çocuğun durumu daha vahim olduğunu kabul etmek gerek.

Bu engel, birçok insan için yaşam boyu karşılaşacağı bir engel olacağından, çocukları yetişitiren kişilerin bu soruna müdahalesi durumu değiştirebilir.

Araştırmalara göre matematik’de verilen süre sınırı birçok öğrencinin yeteneklerini sınırlıyor. Bu durum öğrencilerin panik olmasına ve korku yaşamasına neden oluyor ve çalışma belleğinin kapanmasına neden oluyor. Yaşanan bu durum da öğrencilerde matematik yapamadığı düşüncesinin baskın hale gelmesine neden olur.

Matematiksel bir hafızayı oluşturmanın ilk adımı, matematik sisteminin nasıl çalıştığını anlamaktan geçiyor. Matematik konularını veya formüllerini ezberlemek, onları daha kolay unutulmasına neden olurken, matematiğin kökündeki kalıpların anlaşılması ile ilerde hatırlanmasını daha kolaylaştırıyor.