macos high sierra 1

macOS High Sierra’nın Beta Sürümü Yayınlandı, İşte Tüm Yenilikler

Apple macOS High Sierra’nın bütün kullanıcılara açık gelen beta sürümü kısa süre önce yayınlandı. İşte Beta High Sierra hakkında tüm detaylar.

Bir Mac bilgisayarınız varsa eğer beta sürümü yüklemek isterseniz ilk olarak cihazınızı beta sürüm için kaydetmeniz gerekiyor. Ardından yeni işletim sisteminin sunmuş olduğu deneyimi yaşayabilirsiniz. Bunun yanı sıra beta sürümü kullanan kişilerin anlık olarak bazı hatalarla karşılaşmaları ve sıkıntı yaşamaları görülebilir. Tüm bu hataların çözüme kavuşturulmuş hali ise sonbahar ayında final sürümüyle kullanıcı karşısına çıkacaktır.

Bilindiği gibi Sierra’nın en dikkat çeken yani ise APFS dosya sistemiyle gelmesi oluyor. Yeni dosya sistemi eski sisteme göre çok daha kapsamlı özellikler sunuyor. Beta sürümlerinde yükleme yapıldığı an HFS+’a bağlı kalma imkanı kullanıcıya sunuluyor. Yoksa cihaz yükleme sırasında APFS’e yükselecek. Bu durum size şüphe uyandırıyorsa başka bir diske APFS kurulumu yapmanız daha mantıklı olacaktır. Ayrıca Apple‘ın milyonlardan fazla iPhone cihazına APFS yükseltmesi yaptığını ve bu uygulama gerçekleştiğinde sıkıntısız bir geçiş olduğunu ifade edelim.

VR ve Harici GPU Desteği

Sierra‘nın bir diğer özelliklerine baktığımızda ise VR ve harici GPU‘ları daima destekleyecek Metal 2 grafik API ve iOS‘in yeni versiyonu ile gelmesi beklenen HEVC ve HEIF video format desteği sunuyor. Tüm bunların yanı sıra Safari ve Siri ile Fotoğraflar üzerinde ciddi değişiklerin yapıldığı görülüyor. Final sürümüyle herkesin kullanabileceği sürüm sonbahar ayında gelecek.