Klavyeli BlackBerry Key2 Lite’ın özellikleri ortaya çıktı

Key2 modelinin tanıtım tarihi açıklandığı sırada bir diğer klavyeli model olan BlackBerry Key2 Lite modeli benchmark’ta belirdi. Akıllı telefonun bazı donanımsal özellikleri belli oldu.

Akıllı telefon sektöründe kötü zamanlar geçirmesine rağmen klavyeli modelleriyle eski modelleri özleyen kullanıcılara hitap etmeyi başaran BlackBerry, Key2 modelinin ardından Key2 Lite’ı da tanıtmayı planlıyor. Bundan yalnızca birkaç gün önce bir süredir beklenen Key2’nin 7 Haziran tarihinde tanıtılacağının duyurulmasıyla birlikte Key2 Lite olduğu düşünülen bir diğer model benchmark’ta belirdi. BBG100-1 kod adını kullanan bu modelin gerçek ismi henüz bilinmiyor, ancak özelliklerinden yola çıkarak Key2 Lite modeli olduğu tahmin ediliyor.

BlackBerry Key2 Lite

Akıllı telefon 8 çekirdekli (1.8 GHz) Snapdragon 625 işlemciden güç alacak ve 4 GB RAM’e sahip olacak. Bunun yanı sıra Android 8.1 Oreo işletim sistemini kullanacağı da paylaşılan görselde belirtiliyor.

Yeni modelin fiyatı ve diğer özellikleri henüz bilinmiyor, ancak Key2 Lite olduğu düşünülürse Key2 modeliyle birçok özelliğinin benzer olacağı söylenebilir. Key2’nin 4.5 inç ekrana, 1620 x 1080 ekran çözünürlüğüne ve Snapdragon 660 işlemciye sahip olacağı biliniyor.