resim1 1

Kali Linux ile Etik Hack Nasıl Yapılır?

Etik hack öğrenmek isteyenlerin, ilk öğrenmesi gereken derslerden biri Kali Linux dersidir. Hack terimi uzun zamandır kullanılan bir terimdir. Tarihte ilk kaydedilen bilgisayar korsanlığı örneği, 1960 yılının başında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ndeki çalışmalara kadar uzanıyor.  O zamandan beri bilgisayar korsanlığı Waquoit’te hackleme eyleminin, bilgisayar korsanlığı için geniş çapta takip edilen bir disipline dönüştüğü biliniyor. Sistemdeki güvenlik açıklarını bulma ve sisteme yetkisiz erişim elde etmek için bu güvenlik açıklarını kullanarak dosyaları silmek, hassas bilgileri çalmaya kadar değişen zararlı etkinlikleri gerçekleştirme işlemi hack olarak bilinir ve tamamen yasa dışıdır. Saldırganların saldırı yöntemlerini öğrenerek, onlara karşı savunma yapabilmek için yapılan çalışmalar ise etik hack kavramı içinde değerlendirilir.

Kali Linux, gelişmiş sızma testi ve güvenlik denetimini amaçlayan debian tabanlı bir Linux yazılımı veya ürünüdür. Daha açık bir ifade ile Kali Linux hackerlar için geliştirilen ve Linux- Ubuntu tabanlı bir üründür. Eski ismi BackTrack iken beşinci sürümden sonra isim değiştirip Kali adını aldı. Bu ürün içinde, on binlerce farklı kategoride yazılım hazır olarak geliyor.  Kali ismi nereden geliyor diye merak edenlere açıklayalım; Kali bir Hindu Tanrıça ismi ve ölümü- kötülüğü temsil ediyor.

İşletim sisteminizdeki problemleri çözmek için, Live olarak açılabilir ve fiziksel disk üzerinde çalışmanıza olanak tanır.  Forensics mode çalışma modu ise, fiziksel diske dokunmadan diskin imajını alarak, bilgileri size sunma modudur.  Bunun dışında diske kurulum yapabilen modu, ya da grafik arabirimi kullanarak diske kurulum yapabilen modu da vardır.

Kali Nasıl Kurulur?

Bu Linux işletim sistemi tabanlı hack yazılımını kurmak için, iso formatını tercih edebilirsiniz. Ya da sanallaştırma platformu üzerinden de kullanabilirsiniz. Kendi adıyla açılan sitesinden yazılımı indirebilirsiniz. ( www.kali.org)  Ya da iso dosyasını temin ederek diskten kurulum da yapabilirsiniz.  Boyutu da 2 GB seviyededir. Boot işlemini diskten yaptığınızda resim1’deki gibi bir menü gelecektir.

Bknz Resim1.

resim1

Kurulumda dil seçeneğini Türkçe yapabilirsiniz. Bunların dışında zaman yer klavye ayarlarını da yapabilirsiniz. Ağ ayarlarını da yaptıktan sonra internete bağlanabilirsiniz. Sonra da root kullanıcı parolasını tanımlamanız istenir. Onu da güçlü bir şifre ile yaptıktan sonra resim2’deki gibi diske kurulum yapabilirsiniz.

Bknz Resim2

resim2

Ayarlarınızı yaptıktan sonra otomatik olarak disk kurulacaktır. Resim 3’te gördüğünüz gibi disk kuruluyor.

Bknz. Resim3

resim3

Kurulum tamamlandıktan sonra masa üstü görünüm gelecektir. Resim4’teki gibi bir pencere gelecektir.

Bknz resim4:

resim4

Şimdi bu  programı kurduğunuzda ya laptop diz üstü bilgisayardan ya da masa üstü bilgisayara Wi-Fi kablosuz alıcı takmanız gerekiyor. Etraftaki ağları dinleyebilmek için kablosuz Wi-Fi adaptörünüz olmalı. Sonra da kablosuz atak yapmaya başlayacaksınız.

Bknz resim5:

resim5