iphone sarj cihazi 1

Jailbreakli iPhone Zararlı Mıdır?

Jailbreakli iPhone Zararlı mı? Jailbreak kullanıcılarının ve halk arasında yaygın bir şekilde ifade edilen jailbreak iphone zararlı mıdır? Konusuna bugün sizlerin karşısında bir açıklık getireceğiz. İşte detaylar…

Sizlerinde bildiği gibi iPhone‘da yer alan iOS işletim sistemi çok kısıtlı bir işletim sistemi ve kullanıcılar özgürlük istediği halde Apple bu durumu korumaya devam ediyor. Peki Jailbreak kullanıcıları bu durum hakkında ne düşünüyor.

Jailbreak Nedir?

Jailbreak aslında kişilerin telefonlarını bir nevi ana çekirdek işlemci üzerinden kilitlerin kırılmasını sağlayıp hapishaneden kaçma işlemine denir. Bu işlemlerden sonra Jailbreakli telefon ile aklınıza gelen tüm işlemleri yapabilirsiniz. Ancak bu işlemler ücretsiz uygulama sahibi olmanın daha fazlasıdır.

Şarj gösterge ayarları, tema ayarları, telefon hızlandırma, görsel değişiklikler. Hileler gibi birçok aklınıza gelecek istekleri yerine getirecek tweakler bulunmaktadır.

Peki Jailbreak iPhone için zararlı mı?

Gelelim ana meseleye Jailbreak yapmak cidden zararlı mıdır? Aslında jailbreak düzgün kullanıldığı sürece asla zarar vermez. Ancak kişi yanlış kullanım sergilerse zarar görecektir.

Jailbreakli iPhone’dan hiç zarar görmemek için yapılacaklar nedir?

İlk olarak yasaklı ve crackli repoları kullanmayın.

Yasaklı repolardan kastımız tüm ücretli ama ücretsiz dağıtımlar yapan repolardır. Örnek callbar uygulaması 4 dolar ama siz bunu kiimo reposundan ücretsiz yüklerseniz başınız ağrır.

Bunun yanı sıra hileli repolardan tweak yüklemediğiniz sürece ne siz ne telefonunuz zarar görmeyecektir.