WiFi-Hotspot

iPhone’da internet paylaşımı (hotspot) nasıl yapılır?

iOS işletim sistemine sahip olan iPhone akıllı telefonunuz üzerinden, hattınıza tanımlı olan internetinizi farklı cihazlar ile kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Dilerseniz hotspot menüsünden telefonunuza bir şifre de belirleyerek izin vermediğiniz kişilerin internetinizi kullanmasını engelleyebilirsiniz.


internet paylaşımı için kaç tür seçenek bulunur?

Üç farklı şekilde internet paylaşımı yapılabilir. Wi-Fi, Bluetooth ve USB üzerinden internet paylaşımı yapılabilir. Wi-Fi ile telefonunuz bir kablosuz modem gibi çalışıp;  diğer cihazların Wi-Fİ taratması yapıp telefonunuza kolay bir şekilde bağlanabilirler.

Bluetooth özelliği bulunan bilgisayarlar ise iPhonelar ile internet paylaşımı yapabilmektedir. USB yöntemi ile ise sadece data kablosu yardımı sayesinde  telefonunuzu bağlayabileceğiniz cihazlar ile internet paylaşımı yapabilirsiniz.

İnterneti paylaştırırken dikkat edilmesi gerekenler

Bu bağlantılardan herhangi birini kullandığınızda telefonun pilini hızlıca bitireceğini unutmayın. Ouşturacağınız paylaşım ağına mutlaka bir şifre atayın. Şayet şifre tanımlamazsanız bu paylaşımı başkaları da kullanabilir. Ayrıca internetinizi paylaşmanız durumunda doğal olarak data paketinizin hızlıca tüketeceğini anlamına geldiğini unutmayın.