saga 1

iPhone üretimi ‘kalitesiz malzeme’ kullanımından ötürü durduruldu!

iPhone 8 Plus üretiminin gerçekleştirildiği Wistron fabrikasında üretim durduruldu. Apple yetkilileri, üreticilerin kalitesiz malzeme kullandığı gerekçesiyle üretilen cihazların kendi standartlarına uygun olmadığını belirtti. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Apple bir kez daha üretim konusunda sorun yaşadı. Kunshan’da bulunan ve iPhone 8 Plus üretiminde rol oynayan Winstron fabrikası, Tayvanlı bir haber sitesi olan Commercial Times tarafından paylaşılan bilgilere göre sertifikası bulunmayan bir malzeme tedarikçisiyle anlaşma gerçekleştirdi. Fabrikalar; iPhone üretim işlemini gerçekleştirmek adına Apple’ın sertifika verdiği, yani kalitesi tescillenmiş malzemelerin satışını yapan tedarikçilerle anlaşma zorunluluğuna sahip. Fabrikanın sertifikayı hiçe sayarak iPhone üretiminde kalitesiz ve suya karşı dayanıklılığı bulunmayan parçalar kullandığı bildirildi.

iPhone 8 Plus

Bu haberlerin paylaşılmasının ardından Apple, Wistron ile iletişime geçti ve üretimin durdurulmasını istedi. Wistron, fabrikadan ve malzeme anlaşmasından sorumlu olan üst düzey ve orta düzey yöneticilerin uygun şekilde cezalandırıldığını duyurdu. Ancak bu açıklamaya rağmen Wistron’un hisseleri günün erken saatlerinde yüzde 5 oranında değer kaybı yaşadı.