apple-touch-iD

iPhone Touch ID Çalışmıyorsa İşte Çözümü

iPhone 5S akıllı telefonlar ile hayatımıza giren Touch ID; telefonun kilit ekranını basitçe akıllı telefonun ekranını açmak için kullanılıyor. Ancak bu özellik, bazen bazı nedenlerden dolayı bozulabiliyor .

TOUCH ID ETKİNLEŞTİRİLEMİYOR ÇÖZÜMÜ

Apple iPhone Touch ID sorunları arasında en çok karşılaşılan sorun;  “Touch ID bu iPhone’da Etkinleştirilemiyor” hatasıdır. Bu sorunu aslında kendiniz aşabilirsiniz. iPhone’u yeni açtığınızda ya da cihazı baştan  başlattığınızda “Unable to activate Touch ID on this iPhone / Touch ID”, “Bu iPhone’da Etkinleştirilemiyor “hata mesajı ile karşılaşabilirsiniz. Bu hatanın üstesinden aşağıdaki aşamaları uygulayarak gelebilirsiniz.

Öncelikle Ayarlar(Settings) > Touch ID & Şifre(Passcode) > Parmak izi ekleme(Add a Fingerprint)… menüsüne eriştiğinizde burada listelenen parmak izinin bulunmadığını göreceksiniz. Parmak izini kullan (Use Touch ID For) bölümü altındaki seçenekler devre dışı durumda olacaktır. Bu seçenekleri etkinleştirmek istediğinizde hata mesajı alacaksınız.

Ayarlar(Settings) > Touch ID & Şifre(Passcode) menüsüne gidin ve kilit ekranı parolanızı girin. Passcode kısmını kapata dokunun ve parolayı tekrar girin. Karşınıza gelen penceredeki kapat(Turn Off) seçeneğine dokunup parolayı tekrar girin. Parola devre dışı kalacaktır. Sonraki ekranda tut (Keep) seçeneğine dokunun, bu sayede parmak izinizi tekrar tanımlamak zorunda kalmayacaksınız.

Touch ID

TOUCH ID SORUNU İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Bu aşamada yeni bir parola oluşturmanız gerekiyor. Apple ID’nizin parolası istenebilir, bu durumda hesabınızın parolasını da girmeniz gerekecektir. İki aşamalı doğrulama sistemini etkinleştirmek isteyip istemediğiniz sorulacaktır, güvenlik için bu özelliği aktif etmekte fayda var. Bu aşamaları izledikten sonra Touch ID çalışması gerektiği gibi çalışmaya devam ediyor. Şayet sorununuz devam ediyor ise teknik servisten yardım istemelisiniz.

Muhtemel Aşağıda yer alan sebeplerden biri veya bir kaçından dolayı sorun yaşıyor olabilirsiniz.

  • Touch ID sensörünün değiştirilmemiş olması,
  • Anakartın değiştirilmemiş olması,
  • Sensörün kırık olmaması,
  • Sensör ve Anakart arasındaki bağlantı yollarının geri dönülemeyecek şekilde hasar almamış olması gerekir.