iPhone Hızlı Şarj Edilir Mi?

iPhone kullanıcıları için uzun süren sarj sürelerini kısaltma işleminin yapılıp yapılamayacağı konusunda ki sorularına yanıt vermeye çalıştık. iPhone nasıl hızlı şarj edilir? iPhone hızlı şarj adaptörleri hangileridir? konularını aydınlatmak istedik.


Birçok cihazda olduğu gibi Apple’da da iPad ve iPhone’ları şarj etmek son derece basit olsa da bataryanın tam dolu olmasını beklemek oldukça uzun sürmektedir. Bunun en büyük nedeni kutudan çıkan adaptörlerde ki Watt değerinin düşük olması nedeni ile şarj süresi uzamaktadır.

iPhone Hızlı Şarj Adaptörleri Ne Yapar?

iPad ve iPhone’u kısa sürede şarj etmek yani hızlı şarj edebilmek için yüksek hızda şarja izin veren adaptör kullanmanız gerek. Dolayısı ile ekstra bir adaptör almanız gerekecektir.

Güç adaptörünün Watt değeri yükseldikçe iPhone’da şarj hızı artmaktadır. Ancak tabi bu durum sonsuza kadar devam etmiyor. Her üründe olduğu gibi Apple’da da bir üst limit bulunuyor. Bu üst limiti adaptör değil, iPhone tarafından belirlenmekte ve bu limit aşılması mümkün değildir. Aşmak istemeniz durumunda gerçekleştireceğiniz işlemler cihazınızda geri dönülmez hasarlara yol açması olasıdır.

USB-C Şarj Adaptörü ile Hızlı Şarj Yapılabilir Mi?

Apple’da Şarj sürelerinin iPhone 8 ve iPhone X ile beraber azaldığını söyleyebiliriz. Kullanılan USB-C adaptörleri belli bir seviyeye kadar cihazların bataryasını 30 dakikada gibi bir sürece yüzde 50 oranında doldurabiliyor.. Bunu gerçekleştirmek için öncelikle USB-C şarj adaptörü ve USB-C Lightning bağlantı kablosuna ihtiyacınız olduğunu belirtelim.

USB-C, USB 3.1 hızına ulaşabilirken, standart güç adaptörü sadece USB 2.0 hızları ile sınırlandırılmıştır.

Apple, USB-C şarj adaptörünü ve bağlantı kablosunu ayrı olarak satmakta. Apple, üç farklı USB-C adaptörü satışı yapıyor;

  • 87 W USB-C Güç Adaptörü– 469 TL
  • 61 W USB-C Güç Adaptörü – 399 TL
  • 30 W USB-C Güç Adaptörü – 289 TL

Bu adaptörlere ek olarak USB-C Lightning bağlantı kablosu satın almanız gerekiyor;

  • USB-C Lightning kablosu 1m – 109 TL
  • USB-C Lightning kablosu 2m – 209 TL

iPhone’u hızlı şarj etme’nin en sağlıklı yolu USB-C güç adaptörünü kullanarak şarj etmekten geçiyor. Yukarıda ki Apple ürünlerinin fiyatlarından dolayı farklı markalarda bir adaptör almaya karar verirseniz Watt değerlerine dikkat etmenizi öneririz.