iPhone fiyati ne zaman dusecek

iPhone fiyatı ne zaman düşecek?

Uzun zamandır beklenen iPhone 8 lansmanına çok az bir süre kaldı, iPhone 7 fırsatları yaklaşıyor, Peki ya iPhone 6 ne zaman alınmalı?

Geleneksel olarak Apple, yeni bir cihaz tanıttığında eski modellerin fiyatlarında yaklaşık 100 dolar kadar bir düşüş seyredilmekte. Yani iPhone 7 32GB modeli 3.200 TL, iPhone 8 çıktıktan sonra 2.900-3000 TL arasında  bir düşüş görülecek.

Aslında birkaç değişen konu daha var. iPhone 8’in fiyatıda iPhone 7’nin fiyatını devralacak gibi duruyor. Bir diğer söylenti ise iPhone 8’in iPhone 7 fiyatını alacak olması.

iPhone 7 ve iPhone 6 ne zaman alınmalı?

iPhone 8’in tanıtımından hemen sonra ön siparişler başlayacak ve siparişlerden sonra akıllı telefonun pazara dökülmesini beklemeliyiz. Cihaz pazara döküldüğünde raflarda gördüğümüz zaman yinede iPhone 7 veya diğer modeller alınmamalı.

iPhone 8’in raflara düşmesinden tam 40 gün sonra iPhone 7 ve daha önceki modellerin satın alınma zamanı olduğunu belirtelim. Bu süre sonucunda ikinci el iPhone modellerinde ciddi bir düşüş meydana gelecektir.

iPhone 7 ve iPhone 6 modellerinde 200 TL ile 330 TL arası bir pazar düşüşü görülecektir. Cihazın garanti durumu yoksa eğer bu düşüş 330-550 TL arası bir düşüşe neden olacaktır.