iPhone batarya kalibrasyon

iPhone Batarya Kalibrasyonu Nasıl Yapılır?

iPhone cihazınızın bataryasını kalibre ederek daha verimli ve yüksek performanslı olarak kullanabilirsiniz. iPhone bataryasını kalibre etmek istiyorsanız yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.


iPhone Bataryasını Kalibre Etmek

İdeal olarak  her ay bir kez pilinizi kalibre etmeniz önerilmektedir. Ayrıca her güncellemeden sonra pili kalibre etmeniz performans açısından yararlı olacaktır.

iPhone bataryanızda sorun olduğunu düşünüyorsanız, bataryanız birden bire bitiyorsa, bataryanızın miktarını gösteren yüzdelik oranda dengesizlikler varsa muhtemelen cihazınızın kalibrasyonu bozulmuş demektir.

Batarya Kalibrasyonunun Faydası Ne?

iPhone’lar Lityum İyon bataryaya sahiptirler. Bu bataryalarda kullanıma göre zaman zaman kalibrayon gereken durumlar ortaya çıkabilmekte. Şarj etme alışkanlıkları ve iOS yükseltmeleri bunda baş etkenidir. Pili kalibre etmek onun mekanik performansını ve ömrünü arttırır. Apple Store çalışanları da pil sorunları ile gelen müşterilerin çoğunun sorununun kalibrasyon ile çözüldüğünü söylüyorlar. Bataryanızı kalibre etmek için aşağıdaki adımları uygulayın.

1.adım : Pilinizi tamamen bitirin.

Telefon kapanana kadar kullanarak pilinizi tamamen bitirin.

2.adım : iPhone’u bir süre kullanmayın.

iPhone’u mümkünse sabaha kadar hiç şarj etmeyin. Bu mümkün değilse en azından 3-4 saat kapalı şekilde cihazı bırakın. Hiç şarj etmeyin. Böylece pil tamamen boşalacak.

3.adım : iPhone’u şarj edin

iPhone batarya kalibre

iPhone’u kapalı olarak %100 olana kadar şarj etmeye devam edin.  Çünkü hem daha hızlı şarj olur hem de daha az ısı yayar. iPhone’u toplam en az 5 saat kadar şarj edin.

4.adım: Kalibre Etme

Eğer telefonu kapalı şarj ettiyseniz şarjda iken telefonu açın. Yine telefon şarjda iken Apple logosunu görünen kadar kadar güç ve home butonlarına basılı tutarak cihaza reset atın. iPhone açıldığında şarjdan çıkarın.

iPhone batarya

 

Kalibrasyon işlemi bu kadar. İşlemi ayda bir kez yapmanız tavsiye edilir.