iPhone 8 Hakkında Yeni Bir Ekran İddiası

Apple’ın tam anlamıyla bilmeceye dönüşen yeni seri akıllı telefonu iPhone 8 için sürekli yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Son olarak telefonun ekran özellikleriyle ilgili olarak yeni detaylar ortaya çıktı. Bu kez yapılan paylaşımlar iPhone 8 ekranlarının epey bir farklı yapıda olacağını gösteriyor. İşte detaylar.

iPhone 8 uzun zamandır beklenen bir akıllı telefon modeli. Yayınlandığı andan bu yana sürekli olarak tasarımlarının değişmediği yönünde eleştirilen alan iPhone 7 serisi akıllı telefonların aksine bu modelde Apple’ın büyük değişimlere gidecek olması ve iPhone 8 akıllı telefonlarının iPhone serisinin 10.yıl modeli olması yeni serinin çok daha fazla merak edilmesine neden oldu. Hal böyle olunca yeni modelle ilgili olarak paylaşılan hemen her haberde gündem oluyor. Bu noktada son olarak yeni ser akıllı telefonların parmak izi sensörleriyle ilgili olarak paylaşımlar yapılmıştı.

Yapılan paylaşımlarda Apple’ın parmak izi sensörlerini ekrana entegre etmek üzere çalıştığı iddiaları öne çıksa da bir o kadarda markanın parmak izi sensörlerini arka kapakta kullanacağı iddiaları da gündem olmuştu. Tüm bu iddialar içerisinde parmak izi sensörleri de tam bir bilmeceye dönüşmüşken yeni seri akıllı telefonlarla ilgili olarak son olarak ekran görselleri olduğu iddia edilen görseller paylaşıldı. Yapılan son paylaşımlara göre iPhone 8 ekran tercihi konusunda da beklentilerden farklı bir yapı olacak.

Samsung Galaxy S8 Tasarımına Çok Benzer Tasarım İddiası

iPhone 8 akıllı telefonlarına ait olduğu belirtilen son görsellerde telefonların ekran yapısının tamamen çerçevesiz olmayacağı görülüyor. Bunun yerine Apple’ın iPhone 8 akıllı telefonlarında üst ve alt çerçeveleri sabit tutarak sadece yan bölümlerde yer alacağı çerçeveleri değiştireceği belirtiliyor.

iPhone 8

Yan kısımlarda yer alan çerçevelerin tamamen kaldırılmasıyla beraber Samsung’un son iki modeldir kullandığı tasarıma oldukça benzer bir tasarıma sahip olacağı düşünülen iPhone 8 akıllı telefonlarının bu şekilde gelecek olursak üst ve alt çerçevelerinin yine eleştiri alacağı konuşuluyor. Bununla beraber son gelen ekran iddialarından sonra 5.8 inç boyutunda ekranların üzerinde işlev alanı olmasa da parmak izi sensörlerinin bulunacağı konuşuluyor. Yani yeni iddialarda çerçeve olsa bile parmak izi sensörleri konuşulduğu gibi ekranın ön kısmına eklenmiş olacak.

iPhone 8 Kablosuz Şarj İddiası

Tasarıma etki etmesi beklenen bir diğer konu ise kablosuz şarj teknolojisi Apple’ın kablosuz şarj teknolojisini kullanabilmek içinde yine tasarımı değiştireceği ve bu kez tasarımda mecburen cam kullanılacağı belirtiliyor. Cam kaplama ile gelmesi beklenen telefonun kablosuz şarj teknolojisine de böylelikle uyumu sağlanacak ama sistemin nasıl işleyeceği henüz kesinlik kazanmış değil. Tüm bu iddialara Apple’ın vereceği cevaplar şimdilik merak konusu. Bakalım iPhone 8 akıllı telefonları beklentileri karşılayacak bir tasarıma mı sahip olacak yoksa yine tüm iddialar gerçek dışı mı kalacak?