iOS 12 nin Getireceği 15 Özellik!

Apple’ın yeni modelleri ile birlikte kullanıma sunması beklenen IOS 12’yi alacak olan cihazların performansını ciddi şekilde artırmayı hedefliyor ancak başka neler gelecek? merak ediyorsanız haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.


Apple’ın Eylül’de gerçekleştireceği lansmanda tanıtacağı yeni iPhone modellerini ile beraber iOS 12 yi alacak olan cihazlar da yeni işletim sistemine sahip olacaklar.

İOS 12’yi alacak olan iPhone’lar için gelecek olan iyileştirmeler ve yeni özellikler.

1- iOS 12’yi alcak olan cihazların performansı ciddi şekilde artacak. Apple’ın açıklamasına göre test edilen bir iPhone 6S’te uygulama açılışlarında %40 daha iyi performans alındığı belirtildi.

 

2- Kamera uygulamasının performansı%70 oranında artıyor ve böylelikle daha hızlı fotoğraf çekebiliyorsunuz.

 

3- Gelişmiş bir artırılmış gerçeklik deneyimi sunacak olan iOS 12, ARKit 2 ile birlikte geliyor. ARKit 2 sayesinde artırılmış gerçeklik oyunlarını arkadaşlarınızla oynayabileceksiniz.

 

4- Apple, artırılmış gerçeklik deneyimlerini paylaşmayı kolaylaştıracak bir dosya biçimi oluşturmak için Pixar ile birlikte çalıştı.

 

5- Measure uygulaması ile herhangi bir nesnenin ya da mekanın uzunluğunu, genişliğini ya da yüksekliğini ölçebileceksiniz.

 

6- Gelecek olan Siri Kısayolları sayesinde sesli asistanınıza şartlı komutlar atamanıza imkan verecek.

 

7- Fotoğraflar uygulamasına gelecek olan ‘Senin İçin’ özelliği, geçmiş yıllarda içinde bulununan günde çekilen fotoğrafları göstererek efekt önerilerinde bulunuyor.

 

8- Yenilenen finans uygulaması ile Apple News entegrasyonu gerçekleştirip takip ettiğiniz hisseler hakkında haberleri Apple News’te görüntüleyebileceksiniz.

 

9- Apple CarPlay Google Haritalar başta olmak üzere üçüncü taraf navigasyon uygulamalarını kullanabileceksiniz.

 

10- Yenilenen bildirim merkezi sayesinde bildirimler tek bir bildirim kartında toplanıyor.

 

11- Gelecek olan Screentime uygulaması sayesinde kullanıcıların iPhone ya da iPad kullanım alışkanlıklarını kontrol etmesine, gerekli gördüğü halde bazı sınırlamalar belirlemesine imkan sağlanacak.

 

12- Yukarıdaki özellikte de belirtiği üzere bir uygulama için kendinize günlük kullanım sınırı belirleyebileceksiniz.

 

13- Animoji özelliğine ek olarak Memoji özelliği ile kendi emojilerinizi hazırlamanız mümkün olacak.

 

14- iOS 12 de Messages uygulamasında fotoğraflara çıkartmalar, metinler ya da efektler ekleyebileceksiniz

 

15- Grup görüntülü görüşme özelliği iOS 12 ile FaceTime’da 32 kişiye kadar çıkarılacak.