iOS 12

iOS 12.1.2 güncellemesi mobil veri ve wifi hatasını getirdi

iOS 12.1.2 güncellemesi mobil veride bir hataya sebep olmasının açıklanmasından hemen sonra güncellemenin ayrıca Wi-Fi içinde bir sorun oluşturduğu öğrenildi.

iOS 12.1.2 güncellemesi akıllı telefonlarımıza geldikten sonra birçok kullanıcı iPhone’larının hücresel yani mobil ağ bağlantısının çalışmadığı belirtti. Bu kullanıcılar internet erişimlerine ise Wi-Fi üzerinden devam ederken, bir yeni iddiaya göre birçok kullanıcıda hem Wi-Fi hem de hücresel verinin çalışmadığını söylüyor.

“iOS 12.1.2 güncellemesini yükledikten sonra hem hücresel veri hem de Wi-Fi ağı için sorunlar yaşıyorum. Hem zaman hem para kaybı!”

Apple‘ın sunmuş olduğu yeni sürüm güncellemesi mobil veri ve Wi-Fi sorunlarını çıkarması üzerine çoğu kullanıcı sinir krizi geçiriyor. Çünkü cihazlarına gelecek olan yeni güncellemeyi bile iTunes dışında internet bağlantısı olmadığından bilgisayar üzerinden gerçekleştirmek zorunda kalacak.

Apple’ın ülkemizdeki kullanıcılar için mobil veri kullanamama sorunlarını çözmek adına yayınlamış olduğu iOS 12.1.2 güncellemesini tüm dünya için sundu. Apple’dan konu hakkında net bir açıklama henüz gelmemesine rağmen, bazı kullanıcılardan konu hakkında çözüm yolları açıklandı. Kullanıcılara göre Wi-Fi ile ağları aramayı kapatarak mobil veri kısmından “ses ve veri” seçeneğinden sadece “veri”yi seçmek çözüm olarak belirtilmiş.