insta gorsel

Instagram’dan Video ve Fotoğraf Nasıl İndirilir?

Instagram hergün milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan en büyük sosyal medya uygulamalarından birisi. Uygulama sürekli gerçekleştirdiği güncellemelerle kullanıcılarla kurduğu bağı koruyor ve rakiplerine karşı kendisini güçlü şekilde konumlandırmaya çalışıyor. Yakın zamanda Instagram hikayelerine müzik ekleme özelliğinin Türkiye’de kullanıma açıldığını da tekrar belirtelim.

Instagram’ın ilk çıkış noktası tamamen mobil uygulama üzerinden ilerliyordu. Instagram’I kullanmak için akıllı telefonunuza uygulamayı yüklemeniz gerekiyordu. Ancak son zamanlarda web sitesine de bazı eklemeler yapıldı. Geçtiğimiz günlerde direkt mesaj (DM) atma özelliği Instagram web sayfasına eklendi. Buna rağmen telefondan ya da bilgisayardan Instagram web sitesine girdiğinizde fotoğrafları uzun süre görüntüleyebilmek ve videoları oynatmak için giriş yapmanızı zorunlu kılıyor.

Sizlere bahsedeceğimiz web sitesi sayesinde Instagram video ve fotoğraflarını indirip, web üzerinden giriş zorunluluğu olmadan Instagram profillerindeki gönderilere göz atabileceksiniz. Instagram’da paylaşılan fotoğraf ve videolar mobil uygulama üzerinden indirilemiyor. Yani siz Instagram uygulamasında gönderilere yorumlar yazıp beğenebiliyorsunuz ancak fotoğrafları ve videoları indirmek istediğinizde Instagram size böyle bir özellik sunmuyor. Şimdi Instagram’da nasıl video ve fotoğraf indireceğinize dair aşamaları adım adım anlatmaya başlıyoruz.

Instagram Video ve Fotoğraf İndirme Adımları

  • Öncelikle cihazınızın tarayıcısından viewerig.com adresine giriş yapın.
  • Sayfanın ortasında bulunan arama kutusuna Instagram gönderisini indirmek istediğiniz kişinin kullanıcı adını yazın ve arayın.
  • Çıkan sonuçlardan ilgili Instagram profiline tıklayın ve kişinin gönderilerine bakın. İndirmek istediğiniz video ya da fotoğrafın üzerine tıklayın.
  • Açılan detay sayfada fotoğraf ve videonun hemen altında yeşil Download butonunu göreceksiniz. Tıklayıp hemen telefonunuza ya da bilgisayarınıza ücretsiz olarak indirmiş olun.

Resim1

Instagram’daki video ve fotoğrafları indirebileceğiniz farklı uygulamalar bulabilirsiniz. Ancak bu tip uygulamalar sizden şifre ve kullanıcı adı gibi bilgileri istemekte ve güvenilir olmamaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz viewerig.com sitesi sizden herhangi bir özel şifre bilgisi istemez, güvenilir bir web sitesidir. Web üzerinden çalıştığı için telefonunuza uygulama yüklemenize gerek kalmaz. Böylece telefon hafızanızda gereksiz yer kaplama durumu oluşmaz.

Android için Instagram Viewer aracını kullanarak video ve fotoğraf indirdiğinizde direkt cihazınızın galerisine kaydedilir. iPhone ya da iPad gibi cihazlarınıza ise download butonuna bastıktan sonra video ve fotoğrafın HD hali ayrı bir sayfada açılır. Açılan sayfada fotoğrafın üzerine tıklayıp kaydet diyebilir ve cihazınıza indirebilirsiniz.