instagram test 1

Instagram’da Test Quiz Yapma Nasıl Olur?

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan en güçlü platformlardan biri olan Instagram, geliştirmelerini sürdürüyor. Instagram Hikayeler bölümüne getirmiş olduğu test özelliği sayesinde daha da interaktif oldu. Kullanıcılar ise Instagram test nasıl yapılacağını merak ediyor ve öğrenmek istiyor. size adım adım Instagram test quiz özelliğinin nasıl kullanılacağını aktaracağız.

Instagram test özelliği kullanıcıların beğenisine sunuldu. İlk etapta soru-cevap şeklinde kartları kullandığımız Instagram’da artık test de gerçekleştirebiliyoruz. Peki Instagram test nasıl yapılır? Sorusunun cevabı nedir?.

Instagram test yapma özelliğinin kullanımı?

Bir Instagram hesabınızın olduğunu varsayıyorum. Şayet yok ise buradaki linke tıklayarak kendinize bir Instagram hesabı açabilirsiniz. Ardından aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

instagram test nasil yapilir 2

Hesabınıza girişi gerçekleştirdikten sonra Instagram Hikayeler kısmında bir paylaşımda bulunun. Çünkü, Instagram test yapma özelliği sadece bu kısımda aktif olarak çalışıyor. Bir fotoğrafı hikaye olarak paylaşmak için ise ekranı yukarı kaydırmanız yeterli olacaktır. S Bu işlem sonrasında kullanabileceğiniz etiketlerim olduğu ekran karşınıza çıkacak.

instagram test nasil yapilir 1

Etiketler arasında Test ikonunu göreceksiniz. Bu ikona dokunduğunuzda karşınıza bir soru kutucuğu gelecek. İlk olarak soru devamında ise şıklarınızı yazarak ilerleyin. Minimum iki şık eklemelisiniz. Tabi ki daha fazla şık da ekleyebilirsiniz. İsterseniz zarlar ikonuna tıklayarak Instagram’ın belirlediği sorulardan da seçim yapabilirsiniz.

instagram test nasil yapilir 3

Devamında ki süreç ise tamamen normal bir hikaye paylaşımı gibi ilerliyor.