instagram-yedekleme

İnstagram Yedekleme Nasıl Yapılır?

Birçok insan sosyal medyayı aktif olarak kullanmaktadır. Aktif olarak kullanılan uygulamaların başında İnstagram gelmektedir. Resimlerinizi yükleyip, arkadaşlarınızın, takip ettiğiniz ünlülerin resimlerini beğenip altına yorum yazma imkanı tanıyan bu uygulamada yedekleme yapmak mümkündür. Yaşanılacak herhangi bir olumsuzluğa karşı resimlerinizin kaybolmasını istemiyorsanız yedeklemenizi tavsiye ederiz. İnstagram yedekleme nasıl yapılır olduğu önemli bir ayrıntıdır. Piyasada tam güven vermeyen bazı yazılımlar vardır. Bu yazılımlarla yapılan yedeklemeler de risk altında olduğundan farklı ve daha güvenli bir yol bulmak gerekir.


En Güvenilir Yedekleme Seçeneği

Hesabınız çalınmış olabilir, artık o hesabı kullanmak istemeyebilirsiniz ve saire çok çeşitli nedenlerden dolayı yedekleme yapmak isteyebilirsiniz. Hesabınızda bulunan bütün fotoğrafları, paylaşımları, videoları, hikayeleri ve hatta yaptığınız yorumları bile kolaylıkla indirerek yedekleme imkanına sahipsiniz. Herhangi güvenliği olmayan üçüncü sınıf yazılımları kullanmak yerine İnstagram uygulamasının kendi ayarlarından güvenli yedekleme yapılabilir.


İnstagram Uygulamasından Yedekleme Yapmak

Yazılım kullanmadan risksiz ve güvenli yedekleme yapmak için;

  • İnstagram uygulamasına girilmeli
  • Ayarlar kısmına girilir
  • Ayarlar sekmesi altında yer alan Veri İndirme seçeneği tıklanır
  • Ekranda çıkan kısma istenilen mail adresi yazılır
  • Mail adresi yazıldıktan sonra en aşağıdaki buton tıklanır.

İşlemler yapıldıktan en geç 48 saat yani 2 gün içinde mailinize gelecek olan linki kullanarak hesabınızda bulunan her türlü paylaşımı indirebilirsiniz. Maile gelen link 4 gün aktif olup sonrasında kullanılmamaktadır. 4 gün geçerse yeniden aynı işlemleri tekrar etmek gerekir.