İnstagram kullanıcı adı

Instagram Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir? Sorusunun Yanıtı.

Instagram’da bir kişi görünen adı ve kullanıcı adı olmak üzere iki farklı şekilde tanımlanıyor. Bu tanımları istediğiniz zaman değiştirme hakkına sahipsiniz. Instagram kullanıcı adı değiştirme ise hem web üzerinden hem de mobil üzerinden sağlanabiliyor.

Gözüken adınızı istediğiniz zaman daha önce kullanılmamış bir isim ile değiştirebilirsiniz. Şimdi bu işlemi nasıl yapabileceğinize değineceğiz.

Instagram Kullanıcı Adı Nasıl Değişir?

Genelde sosyal medya platforları, kullanıcı hesabı açıldıktan sonra isim değişikliğine izin vermiyorlar. Fakat, Instagram’da bu konu kullanıcının insiyatifine bırakılmış durumda.

Her işletim sistemi platformunda yani gerek iOS‘ta; Android‘de ve  PC tarayıcısı üzerinden Instagram kullanıcı adı değiştirme işlemleri yapılabiliyor.

Instagram Uygulama Üzerinden Kullanıcı Adı Değiştirme

Instagram uygulamasını açın; Profil sayfasına ulaşmak için ekranın sağ alt tarafında yer alan hesap simgesine dokunun.

Gelen ekranın üst kısmında bulunan hesap adına dokunun ve değişiklik yapmak istediğiniz hesabı seçin.

“Profili Düzenle” kısmına dokunnun. Bu alanda Ad ve Kullanıcı Adı yazan kısımlarının yan tarafında ki alana dokunun ve değişiklikliği yapın. Herşey tamam olduğunda sağ üstte yer alan Bitti butonuna basmanız yeterli.

Instagram Web Üzerinden Kullanıcı Adı Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Öncelikle buraya tıklayın. Instagram’ın web sitesine ulaşacaksınız. Ardından ekranın sağ üst köşesindeki hesap simgesine tıklayıp “Profili Düzenle” butonuna tıklayın.

Bu alanda da ad ve kullanıcı adı alanlarında yapmak istediğiniz değişikliklerinizi yapın ve en alt kısımda yer alan Gönder butonuna tıklayarak işlemi bitirin.