Huawei Watch

Huawei Watch İçin Android Wear Güncellemesi Geliyor

Geçtiğimiz aylarda yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını tanıtan Huawei aynı tanıtımda yeni seri akıllı saatleri Huawei Watch 2 serisini de ortaya çıkarmıştı. Markanın yeni seri akıllı saatlerinin içerisinde yer alan sistemler beğeni toplamış olsa da Huawei eski akıllı saatlerinin kullanıcıları içinde bir sürpriz yaptı ve Android Wear 2.0 güncelleme sürecine girdi. İşte yeni güncellemelerin detayları.

Akıllı saatler için sistemsel olarak değişiklikler gelmek üzere. Genel olarak tıpkı akıllı telefon dünyasında olduğu gibi akıllı saat dünyasında da hakimiyeti ortaya çıkmaya başlayan Android işletim sistemi akıllı saatlerde de Android Wear adı ile en çok kullanılan işletim sistemi. Tabi Android’in akıllı saat sürümlerinde de en çok kullanılan işletim sistemi olmasını sağlayan artıları yok değil. Bunlardan birisi de güncelleme desteği.

Google’ın tıpkı akıllı telefon işletim sisteminde yaptığı gibi artık akıllı saat işletim sistemleri içinde güncellemeler yayınladığını biliyoruz. Bu noktada yeni işletim sistemi Android Wear 2.0 olarak duyurulmuştu. Bir hayli beğeni toplayan yeni işletim sistemi tüm özellikleriyle beraber bir bir akıllı saatlere de eklenmeye başladı. Son olarak yeni seri akıllı saatlere gelen güncellemelerin şimdi ise Huawei Watch akıllı saatleri için hazırlandığı belirtildi. Üstelik bu kez doğrudan konu hakkında marka bir açıklama yayınladı. İşte güncelleme konusunda yeni detaylar.

Huawei Watch Güncellemesi Ne Zaman Geliyor?

Her ne kadar Huawei Watch akıllı saatlere yeni sistem güncellemesi geleceği açıklanmış olsa da yeni seri akıllı saatler hemen güncelleme almayacak. Şu an için sadece yeni seri güncellemenin akıllı saatlere uyumu için sürece girdi. Huawei Watch akıllı saatleri için yeni güncellemenin şu an için geliştirici test sürecine giriş yapıldı. Geliştirici sürecine girildiği için şu an için sadece sayılı saatlerde Android Wear 2.0 işletim sistemi denemelere başladı.

Huawei Watch

Yeni seri akıllı saatlerde yer alan güncellemenin bu seride de aynen geçerli olacağı belirtiliyor. Fakat bunun için öncelikle geliştirici sürecinin başarılı olarak tamamlanması gerekecek. Huawei Watch yeni işletim sistemi sürümü için denemelerin bir süre daha devam edeceği belirtiliyor. Yeni seri işletim sisteminin denemeleri başarılı olacak olursa ilk olarak yeni işletim sisteminin geliştiriciler için özel sürümleri yayınlanacak. Yani ikinci bir deneme sürecine geçilmiş olacak. Tüm denemelerin başarılı olması durumunda 2017 yılı içinde yeni güncellemenin yayınlanması bekleniyor.

Huawei Watch Yeni Güncellemesiyle Neler Değişecek?

Kısa süre içerisinde denemelerin tamamlanması ve yeni sürümün yayınlanması beklenirken yeni Android Wear işletim sisteminin saatlerde birçok değişiklik yapacağını da ekleyelim. Özellikler Play Store uygulamalarının saatlerde çalıştırılabilir olmasını sağlayacak olan güncellemenin bütün sistem yeniliklerinin de akıllı saatlere eklenmesi bekleniyor. Kısacası Android Wear 2.0 sürümünün tüm özellikleri Huawei Watch akıllı saatlerinde de kullanılabilecek.