huawei-mate-20-pro

Huawei Mate 10 İçin İlk Bilgiler Ortaya Çıkmaya Başladı

Akıllı telefon dünyasının yeni liderlerinden biri olarak değerlendirilmeye başlayan Huawei, Apple’ın hemen arkasından akıllı telefon dünyasında kendisini göstermeye başladı. Genel olarak akıllı telefonlarının satış rakamları da artmaya başlayan teknoloji devinin özellikleri ve gücü ön plana çıkardığı akıllı telefonlarının ise daha göz önüne çıkmaya başladığını da görüyoruz. Bu noktada markanın son olarak kullanıcılara sunacağı hamlelerinden birisinin de Huawei Mate 10 olması bekleniyor. Şimdiden iddiaları gündem olmaya başlayan yeni akıllı telefon modellerinin ne kadar başarılı seriler olacağı ise görüntülenen ilk özelliklerde gizli.

Huawei Mate 10 Nasıl Özelliklere Sahip Olacak?

Telefonların resmi olarak açıklaması yapılmadığını belirelim. Huawei Mate 10 modeli için doğrudan markadan alındığı belirtilen bilgilere göre telefonların Kirin 970 serisi işlemcilere sahip olması bekleniyor. Şu an için piyasadaki en iyi en iyi işletim sistemlerinden biri olan Kirin 960 işlemci serisinin yenilenmiş modeli olarak gösterilen yeni Kirin 970 işlemcilerinin ne gibi özellikleri olacağı netlik kazanmamış olsa da eski modelin bile üzerinde bir model olması yeni serinin çok daha başarılı olacağını da zaten ortaya koymakta.

Huawei Mate 10

Snapdragon 835 serisi işlemcilerden bile daha iyi bir seri olması beklenen yeni işlemci serisinin Huawei Mate 10 akıllı telefonlarını da bir hayli hızlandıracağı da kesin. Fakat bunun için markanın yapacağı açıklamaları takip etmemiz gerekecek. Bunların dışında yeni seri akıllı telefonların 8 GB RAM bellek gibi oldukça yüksek bir değere sahip olması da bekleniyor. Huawei Mate 10 akıllı telefonlarının rekor kırması beklenen performans değerleri iddialarının yanında ekran kısmında da 5.5 inç seçimi yapılacağı belirtiliyor.

2K çözünürlük değerine sahip olacağı iddia edilen Huawei Mate 10 serisinin bu özelliklerinin gelmesiyle beraber markanın amiral gemisi modellerine de yenilerinin eklendiğini görmüş olacağız. Akıllı telefonlar için yeni bir sınıfı ortaya koyması beklenen Huawei Mate 10 modelinin çıkış tarihi ve fiyatı konusunda ise net bilgiler yok. Markanın bu konuda da kısa süre sonra resmi çıkış tarihi açıklamasını yapacağı iddiaları var. Bakalım telefonların özellikleri ve fiyatı beklendiği gibi mi olacak? Eğer sadece iddialarda yer alan özelliklerin bile gelmesi durumunda yeni serinin iPhone 7 serilerine bile rakip olarak gösterileceği düşünülüyor. Tabi bunun için öncelikle Kirin 970 serisini beklemek gerekiyor. İşlemcilerin özellikleriyle beraber telefonun performansı da netlik kazanacak.