HomeKit guvenlik acigini duzelten iOS 11.2.1 guncellemesi yayinlandi

HomeKit güvenlik açığını düzelten iOS 11.2.1 güncellemesi yayınlandı

Apple, geçtiğimiz gün geç saatlerde iPhone ve iPad modelleri için iOS 11.2.1 güncellemesini sundu. İşte güncelleme hakkında tüm detaylar!

Apple, kısa süre önce 58 MB boyutunda küçük iOS güncellemesini kullanıcılarına sundu. Bu bakımdan iOS 11.2.1 güncellemesi Apple Pay Cash’in dışında çok daha hızlı kablosuz şarj özelliğini sunuyor. Bu güncelleme bir önceki güncellemeden yaklaşık 1 hafta sonra gelmiş durumda. Bu kadar erken bir güncelleme sebebi ise, kısa sürede fark edilen bazı hataların düzeltilmesinden kaynaklı oluyor. Özellikle Apple’ın Home için uzaktan erişimin yeniden aktif olması için denilebilir.

Kısa süre önce iOS işletim sisteminde fark edilen HomeKit güvenlik açığını düzeltmek adına iOS 11.2.1 güncellemesi yayınlandı. Güncelleme ile HomeKit güvenlik açığı düzeltildi ve uzaktan erişim yeniden aktifleştirildi.

iOS 11.2.1 GÜNCELLEMESİ KİMLERE GELECEK?

Yeni iOS sürümünü alacak kullanıcılar;

iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, 12.9 inç iPad Pro, 2. nesil 12.9 inç iPad Pro, 1. nesil 10.5 inç iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad 5. nesil, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2 ve iPod Touch 6. nesil modellerini kapsıyor.