netflix 2020 flimleri

Heyecan ile izleyebileceğiniz Netflix filmleri 2020

Heyecanlı Netflix flim önerileri – Netflix’te ne izlesem? 2020’de Netflix’te izlenebilecek Heyecanlı flim tavsiyeleri

Sizler için Netflix film öneri hazırladık – Online film izleme platformu olan Netflix, birçok başarılı film ve diziyi kendi yapımcılık şapkası ile üretmeye devam ediyor. Orjinal filmler hazırlayan Netflix tüm akıllı cihazlar üzerinden izlenebiliyor. Dolayısı ile smart tv’niz, yada oyun konsolunuz, masaüstü veya dizüstü pc’niz üzerinden Netflix’de birbirinden izleyebileceğiniz güzel filmleri sizler için öneri olarak
haberleştirdik.

Dünyanın en fazla kullanılan film izleme platformlarından biri olan Netflix Dünya çapında bir çok ses getiren yapımada imza atıyor. İstediğiniz her yerden yanınızda bulunan akıllı cihazlar ile Netflix filmlerini izleme şansımız var. Yapımcılığa 2015 yılında başlayan Netflix, hali ile farklı kategorilerde hazırlanan Netflix orijinal filmleri peş peşe yayınlanmaya başladı. Böylelikle değişik ülke yapımı bir çok film de Netflix üzerinden izlenebilir duruma geldi.
Netflix üzerinden izleyebileceğiniz farklı türlerde bazı film önerilerini ve kısa açıklamaları aşağıda bulabilirsiniz.

Netflix film tavsiye listemiz

Kayıp Kız – Gone Girl (2014) – Gerilim / Gizem

Kayıp Kız Gone Girl

Kardeşi ile birlikte bar işleten yazar nick dunne kendisi gibi bir yazar olan eşi amy’yi bir gün evde bulamaz. Polise haber verip; Amy’ye ne oldu sorusunu film boyunca soragelir. Nick mi öldürmüştür yoksa kendisi kayıplara mı karışmıştır. Kayıp Kız filminde Amy ve Nick’in nasıl tanıştığı ve ilişkilerinin nasıl geliştiğini Amy’nin sözleri ile sık sık anlatılıyor.

Amy, Muhteşem Amy adlı bir çocuk hikaye serisinin kahramanı ve ünlü zengin bir New Yorkludur. Nick ise küçük bir kasabada doğmuş büyümüş annesinin hastalığına sahip iken, evlendiği Amy ile birlikte tekrar buraya taşınmış. Annesi öldükten sonra da akli sıkıntılar yaşayan babasını huzur evine göndermiş. Gizemin sürekli devam ettiği filmde merak duygumuz sürekli uyarılıyor. Bu tür yapımları sevenler için şiddetle öneriyoruz.

Tutsak – Prisoners (2013) – Gerilim / Polisiye / Suç / Aksiyon

Tutsak Prisoners 2013

Gerilim yüklü bir film olan Tutsak’da Hugh Jackman’ın oynadığı Keller Dover ve Terrence Howard’ın oynadığı Franklin Birch’ün küçük kızları bir anda ortalıktan kaybolur. Dedektif Loki (Jake Gyllenhaal) bu küçük kızların bulunması ile ilgilenir ama marangoz olan baba Keller polisin ağır davrandığını, bulamayacaklarını düşünerek bir yandan da kendisi kızları aramaya koyulur. Bir babanın kızı için neler yapabileceğini göreceğimiz yapımı bu türü sevenler için öneriyoruz.

Fractured (2019) – Gerilim / Gizem

Fractured 2019 Gerilim Gizem

Amerikan psikolojik gerilim filmde Sam Worthington başrolde. Ray eşi Joanne ve kızı Peri ile birlikte bir şükran günü yemeğine doğru yola çıkarlar. Yolda karı koca arasındaki gerilimi ve biten sevgiyi hissedeceksiniz.. Ray ise ailesinden kopmuş gibi görünüyor ve eşi Joanne bu durumdan oldukça rahatsızdır. Bu aile içi gerilim, kızları Peri için bir benzin istasyonunda mola vermeleri ve hemen ardından gelişen garip olaylarla yerini bambaşka bir durumla yer değişiyor. Filmin ilerleyen dakikalarında kayıp eşi ve kızını bulma çabalarını görüyoruz.

Yok Oluş – Annihilation (2018) ‧ Bilim Kurgu/Macera

Yok Oluş Annihilation

Yok Oluş filminde karantinaya alınan bir bölge vardır. Bu bölgede normalin dışında olaylar cereyan etmektedir.. Bilim insanlarından oluşan gönüllüler ile yaşananları keşfetmek ve anlamlandırabilmek adına bu bölgeye gruplar halinde gönderiliyor ve orada sıra dışı olaylar yaşıyorlar. Natalie Portman ve Oscar Isaac gibi isimlerin rol aldığı Yok Oluş (Annihilation) zaman zaman aksiyonun yükseldiği izleyenleri memnun eden bir yapımdır.

Fırtına Anı – Mirage, Durante la Tormenta (2018) – Dram / Gerilim

Fırtına Anı Mirage

Fırtına Anı, Mirage bir İspanyol yapımıdır. 1989 yılında, Annesi işe gidince evde tek kalan 12 yaşındaki Nico komşusu Prieto’nun evlerinde gariplikler olduğunu fark eder ve bakmaya gider. Eve girince bir cinayete tanık olan Nico, evden hızlıca kaçar ve kaçarken de hayatını kaybeder. Yıllar sonra bu eve taşınan Vera eşi David ve minik kızları Gloria yeni bir hayat planları yaparken evdeki eski televizyon ve kaset başlarına iş açacaktır. Vera gece sese kalkar ve eski televizyon aracılığıyla Nico’nun yıllar öncesinden kendisiyle iletişime geçti fark eder. Nico’ya komşusunun evine gitmemesi gerektiğini anlatan Vera şoka girer ve bir anda film kopar. Farkında olmadan tarihin akışını değiştirmiştir. Uyandığında bambaşka bir hayat onu beklemektedir.

Gizli Dünya – Room (2015) Dram / Gerilim / Gerçek Hayat / Uyarlama

Gizli Dünya Room

Bu film kalbinizin en derin yerinden yaralayacak bir hikayeyi anlatıyor. Gerçek hayattan uyarlama olan bu filmde genç yaşta kaçırılan Ma, bir odaya kapatılır ve 7 yıl orada yaşamak zorunda kalır. Tecavüzü uğrayan Ma’nın bir oğlu olur. Tuvalet, banyosu, mutfağı herşey bu dar odanın içindedir. Oğlu Jack ile 5 yıl burada yaşayan Ma, oğlu Jack 5 yaşındayken kaçmaya karar verir ve bir plan yapar. Tüylerinizi diken diken edecek bu gerçek yaşamdan uyarlama film sizlerde derin izler bırakabilir!

İhtiyarlara Yer Yok – No Country For Old Men (2007) – Aksiyon / Suç

İhtiyarlara Yer Yok No Country For Old Men

Coen kardeşler yapımı olan İhtiyarlara Yer Yok filmi, 4 Oscar ödüllüdür. Josh Brolin’in oynadığı karakter olan Llewelyn Moss ava çıktığı sırada kanlı bir hesaplaşmaya tanık olur. Olay yerinde içi para dolu çantayı alan Moss, olay yerine geri dönme gafletine düşünce, Anton Chigurh (Javier Barde ile rastlaşır. Bu rastlaşma amasız, soluk soluğa bir takibi beraberinde getirir. İhtiyarlara Yer Yok (No Country For Old Men) birçok sinama eleştirmenleri tarafından başyapıt olarak nitelendiriliyor.

Bright (2017) – Fantastik / Aksiyon

Bright 2017

Bright, Yüzüklerin Efendisi serisinden aşina olduğumuz orkların ve elflerin yaşadığı bir dünyada geçiyor. İnsan olan Ward ve bir ork olan Jakoby devriye arkadaşı iki polistir. Irksal çekişmelerin olduğu ortamda dünyaları da tehlike altına girince işler iyice karışır. Genç bir elf kızını ve kutsal bir emaneti korumak zorundadırlarlar.

Adalet – Equaliser (2014) Aksiyon / Suç

Adalet Equaliser

Robert McCall kendi halinde fabrikada çalışan yaşlı bir Amerikan vatandaşı gibi görünse de aslında emekli bir istihbarat ajanıdır. Genç bir hayat kadını ile tanışan McCall, kıza yapılanları şahit olunca kızı elinde bulunduran Rus mafyasına gider. Başta bir anlaşma niyetindedir ama karşısındakilerin böyle bir niyeti yoktur. Sonuçta, kahramanımız McCall oda dolusu insanı ağzı açık bırakacak şekilde etkisiz hale getirir. Olaylarda bundan sonra gelişir. Aksiyon dolu bir Denzel Washington filmi.

Nightcrawler – Gece Vurgunu (2014) Gerilim / Suç

Nightcrawler Gece Vurgunu

Kariyer peşinde koşan ama yalancılık, hırsızlık gibi kötü halleri olan Lou Bloom, amaca giden her yol mübahtır felsefesini hayatının merkezine oturtmuştur. Geceleri kamerayı eline alıp, şehirde yaşanan olayları haber yapan ve bunu satmaya başlayan Lou’nun psikopat halleri film boyunca gerilimi yukarıda tutuyor. Lou Bloom’ın haber yapma şekli hiçte etik değildir. Jake Gyllenhaal’in başrolünde olduğu ve başarılı bir oyunculuk çıkardığı Nightcrawler filmini severek izleyeceğiniz bir yapım olduğundan şüphemiz yok.

Yarının Sınırında – Edge of Tomorrow (2014) Aksiyon – Bilim Kurgu

Yarının Sınırında Edge of Tomorrow

Dünya uzaylılar tarafından saldırıya uğrar. Tüm dünya ülkeleri bu uzaylılarla büyük bir savaşa girmiştir. Şavaşa gönderilen kahramanımız (Tom Crusie) savaş meydanında aynı günü tekrar tekrar yaşamaya başlar. Bu garip duruma önce alışamaz ama bir süre sonra bu durumu insanlığın lehine kullanma gayretine girer.

Chappie (2015) – Bilim Kurgu / Aksiyon

Chappie 2015

Gelecekte polisler robot polislerle takviye edilmiştir ve bu toplum düzenini sağlamakta başarılı olur. Fakat her yenilikte olduğu gibi olumsuz olarak mevcut sistemi daha baskıcı hale getirir. İnsanlar bu robotlarla savaşma eğilimindedir. Bu robot polislerden birisi bir çete tarafından çalınır ve yazılımcı Deon’un onu zorla programlaması sağlanır. Deon bu işe kendisini öyle verir ki Chappie adını verdikleri robot ilk kez kendi kendine düşünmeye ve hissetmeye başlamıştır.

Assassin’s Creed (2016) Bilim Kurgu – Uyarlama

Assassins Creed 2016

Film tapınak şövalyeleri ile suikastçılar arasındaki amansız mücadeleyi konu alıyor. Kutsal elmayı bulup özgür insan iradesine son vermeyi amaçlayan tapınakçılar, çok gelişmiş bir teknolojiyi kullanarak idama mahkum olmuş olan baş kahramanımızın (öncü) anılarından kutsal elmanın izini sürüyorlar. Ama bu uğraş kahramanımızın ‘Öncü’ olduğunu anlamasına da yarıyor.

Kara Şövalye Yükseliyor – The Dark Knight Rises (2012) – Aksiyon/Gerilim

Kara Şövalye Yükseliyor

Bruce Wayne herşey den vazgeçmiş şekilde konağıdan kendisini tecrit etmiştir. Fakat Bane’in karanlık planları için Gotham şehrine gelmesi ile Batman seneler sonra Gotham sokaklarında görülür. Bane Gotham’ı haritadan silecek büyük bir bomba patlatmak niyetindedir. Bane ile Batman arasındaki ölümcül savaşa Gotham şehri topyekün katılır. Aksiyon dıolu Batman filmi sizlere keyifli vakit geçireceksiniz.

Spenser Kanunları – Spenser Confidential (2020) – Aksiyon

Spenser Kanunları

Mark Wahlberg yine adrenalin seviyesi yüksek bir film ile karşımızda. Eski bir polis olan Spenser, Boston’da öldürülen eski bir mesai arkadaşının cinayetinin peşinde düşer. Perde arkasında dönen pis oyunları ortaya çıkarmaya çalışan Spenser, baştan sona aksiyon dolu gelişmele içinde bulur kendisini. En büyük yardımcısı da boksör Hawk’tır

7.Koğuştaki Mucize (2019) – Dram

7.Koğuştaki Mucize

2013 yapımı Güney Kore filminin ana teması üzerine kurulu olan Türk filmi 7. Koğuştaki Mucize izleyenleri hüzünletecektir. Filmde 7 yaşındaki kızı ile aynı zeka yaşına sahip olan Memo kızı Ada ve annesi ile birlikte Ege’nin bir köyünde güzel bir hayat yaşamaktadır. Memo olmaması gereken bir yerde olmaması gereken bir ölümün tam ortasında kendisini bulunca, onun ve küçük kızı Ada’nın hayatı alt üst olur. Film idam cezasına mahkum edilen Memo’nun suçsuz olduğunu
ispatlamaya çalışan insanları anlatan güzel bir film.

2012 (2009) ‧ Gerilim/Aksiyon

2012 2009

Maya takvimine göre 2012 yılı yoktur yani dünya yok olacaktır. Hintli bir bilim adamı yer kabuğunda enteresan gelişmeleri fark eder ve Amerikalı olan meslektaşı ile paylaşır. Bu saatten sonra dünyanın sonuna hazırlık başlar fakat halkın haberi yoktur. Zaman zaman mantık sınırlarını zorlasa da görsel efektleriyle ve hiç düşmeyen temposuyla 2012 filmi izlenmeye değer bir film.