Google Chrome

Google’ın Pentagon ile işbirliği, Çalışanların İstifasına Neden Oldu

Google’ın Pentagon ile birlikte çalıştığı Maven adında ki yapay zeka projesin’de droneların kaydettiği görüntülerin hızlıca taranıp, şüpheli görüntülerin Pentagon yetkililerine iletilmesini içeriyor.

Ancak Google’ın böyle bir projeye girişmesi çalışanların tepkisine sebep olmuştu. Askeri alanda hizmet vermek istemeyen yapay zeka geliştiricileri, bu projenin iptalini istemişlerdi. Ancak Google da geliştirilen Maven’in sadece savunma amaçlı kullanılacağını açıklamıştı.

Açıklamayı tatmin edici bulmayan Google çalışanları, yönetimine ilettikleri ve 4000 kişi tarafından imzalanan bir dilekçe ile geliştirdikleri yapay zekanın, saldırı amaçlı da kullanılabileceği belirtirken, bu hamlenin Google’ın imajına zarar vereceği de belirttiler.
Google yönetimi ise Maven’in açık kaynaklı bir yazılım olması ve bu işin Google tarafından yapılmasa da başkalarına yaptırabileceğini belirtirken, projenin yapılmamasının sadece para kaybı yaratacağını belirtiyor.

Sonuç olarak Maven projesinde görevli olan bazı çalışanların istifa etmeye başlamaları söz konusu. Henüz kaç kişinin istifa ettiği bilinmiyor. Ancak Dilekçeye imza atan 4000 çalışan istifa eder ise Google’ı zor günler bekliyor olabilir.