Nexus 6P ve Nexus 5X

Google Nexus 6P ve Nexus 5X Güncelleme Desteği Açıklaması Yaptı

Telefonlarının yazılım desteği konusunda en ciddi firmalardan biri olarak bilinen Google, Android güncellemelerini anında kendi telefonlarına ekliyor. Tabi her markada olduğu gibi Google tarafından da bunun için bir süre belirlenmiş durumda. Son olarak Nexus 6P ve Nexus 5X serileri için güncelleme için belirlenen destek süresi açıklandı.

Akıllı telefon pazarında artık kendi adıyla da yer alan Google, Pixel serisi akıllı telefonlarıyla üst segmente hitap etmeye başladı. iPhone ve Samsung’un amiral gemisi akıllı telefon serilerine bile rakip olan Google Pixel serileri her ne kadar markanın kendi adıyla yayınladığı telefonları olsa da Google’ın akıllı telefon pazarında daha çok Nexus ismiyle yer aldığını biliyoruz. Ardı ardına farklı markalarla anlaşarak sürekli yenilenmiş Nexus modellerini piyasaya süren marka yazılım desteği konusunda da bu seri akıllı telefonlarına bir hayli önem veriyor.

Android güncellemelerini anında alan telefon modelleri olarak gösterilen serilerin içerisinde eskimeye başlayan modellere ise yavaş yavaş yazılım desteği son buluyor. iPhone serisi akıllı telefonlarda olduğu gibi bir taktik uygulayan Google eskiyen modellerin güncelleme desteğini keseceğini açıkladı. Bu noktada markanın Nexus 6P ve Nexus 5X serileri içinde net bir tarih verdiğini belirtelim.

Nexus 6P ve Nexus 5X Güncelleme Desteği Son Buluyor?

Google tarafından yapılan açıklamayla beraber her iki modelinde yazılım desteğinin ne zaman son bulacağı açıklandı. Doğrudan Google tarafından yayınlanan listelerle ortaya çıkan güncelleme süreleri için Google’ın Eylül ayını gösterdiği görülüyor. Nexus 6P ve Nexus 5X modellerine Android yeni sürüm güncelleme destekleri Eylül ayına kadar devam edecek.

Nexus 6P ve Nexus 5X

Bu tarihten sonra ise her iki model içinde yazılım desteği sunulmayacak. Android işletim sistemlerinde yeni sürümde bu tarihten sonra artık Nexus 6P ve Nexus 5X serilerine verilmeyecek. Bununla beraber Eylül ayına kadar modellerin hangi Android sürümüne yükseleceği konusunda da bir açıklama yapılmadı. Muhtemelen Android Nougat serilerinin Nexus 6P ve Nexus 5X modelli için son seriler olması bekleniyor.

Güvenlik Güncellemeleri Devam Edecek

Eylül ayından sonra yazılım desteği son bulacağı açıklanan Nexus 6P ve Nexus 5X modellerinin Android yazılım desteği son bulsa da telefonun güvenlik güncellemelerinin devam edeceğini belirtelim. Güvenlik güncellemeleri Android sistemle beraber telefonların sistemsel güncellemelerinde de yapılacak. Nexus 6P ve Nexus 5X akıllı telefonları için güvenlik güncelleme desteği ise 1 yıl daha sürecek.

2018 yılının Eylül ayına kadar güncellemelerin devam etmesi bekleniyor. Güvenlik güncellemelerinin de son bulmasından sonra ise Nexus 6P ve Nexus 5X modellerinin tamamen desteği kesilmiş olacak. Google’ın bu konuda açıkladığı güncelleme listelerinde de yol haritası bu şekilde gözüküyor.