google01 696x392 1

Google Arama Geçmişi Nasıl Silinir? Resimli Anlatım

Kullandığımız tarayıcılar olan İnternet Explorer, Opera, Google Chrome veya Mozilla‘da ziyaret ettiğimiz tüm web siteleri google’ın arama geçmişine kaydedilmekte. Dolayısı ile farklı biri tarafından o bilgisayar kullanıldığında o kişi google geçmişinize bakabilir. Ziyaret ettiğiniz sitelerin URL‘leri saat ve tarihi ile birlikte kaydı tutulur. Böylelikle hangi saatte hangi sitede gezindiğiniz görebilir.


Google Chrome’da iken CTRL ile H tuşuna birlikte basarak otomatik web geçmişiniz görüntülenir. Bu şekilde diğer tüm tarayıcılarda CTRL ile H tuşuna birlikte bastığınızda otomatik web geçmişiniz ortaya çıkar.

ctrl h

CTRL+Shift+Delete İle Web Geçmişini Silme

Hangi tarayıcıyı kullanıyor olursanız olun (Chrome, Opera, Safari, İnternet Explorer, Mozilla) tek tıkla arama geçmişinizi silebilirsiniz. İlk olarak CTRL+SHİFT+DEL tuşlarına aynı anda basıp alttaki gibi bir sayfaya ulaşın.  Ayarları zevkinize göre veya aşağıdakine göre yaptığınızda tüm arama geçmişiniz silinecek. Dilerseniz aşağıdaki öğeleri şuradan sil seçeneğin de zamanı da ayarlayabilirsiniz.

Google Chrome: CTRL+Shift+Delete

İnternet Explorer: CTRL+Shift+Delete

Opera: CTRL+Shift+Delete