GeForce NOW Nedir ve Nasıl Kullanılır?

GeForce NOW Nedir ve Nasıl Kullanılır?

İnternet hızlarının yükselmesi ile beraber artık oyunları bilgisayarımıza indirme gereksinimi ortadan silinmeye başlıyor. Bu tür bir hizmet bundan seneler önce OnLive adıyla ortaya çıkmış anca başarısızlıkla bitmişti. GeForce Now, Google Stadia ve Xbox Cloud Gaming gibi bulut oyun hizmetleri 2020’de çıkışlarını gerçekleştirdiler. İçlerinde şu anda en popüler olan ise NVIDIA’nın hizmeti olan GeForce NOW. Peki, bulut oyun servisi tam de demektir ve nasıl işliyor? İşte GeForce NOW hakkında bilmeniz gerekenler.

GeForce NOW Nedir?

GeForce NOW, NVIDIA’nın sunduğu bulut tabanlı oyun akış hizmetidir. GeForce NOW dizüstü bilgisayarınıza, masaüstü bilgisayarınıza, Mac’inize ve Android cihazınızda bulut üzerinden doğrudan gerçek zamanlı olarak oyun deneyimi veriyor. Oyun hesaplarınıza bağlanıp ister kütüphanenizdeki oyunları isterseniz de ücretsiz oyunları dilediğiniz şekilde oynayabilir, bulut kayıtlarıyla da nerede olursanız olun, destekleyen herhangi bir cihazdan kaldığınız yerden oyununuza devam edebilirsiniz.

GeForce NOW şu anda Türkiye de dahil 80’den fazla ülkede kullanılabilir halde. GeForce NOW iki üyelik seçeneğini oyunculara sunuyor; Ücretsiz ve Founders. Üyelik sayfasını ziyaret ederek tercih ettiğiniz bir üyelik türünü seçebilirsiniz. Founders üyeliği şu anda 6 aylık 27.45€ ki bu da aylık 4,575€’ya tekabül ediyor.

GeForce NOW Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Ücretsiz üyeler GeForce NOW sunucuları için standart erişime sahipken, Founders üyeleri öncelikli erişim hakkına sahip olurlar. Sunucunun yoğunluğuna bağlı olarak üyeler bekleme sıralarına girebilirler. Öncelikli erişime sahip olan Founders üyeleri, bir oyuna başlarken sıranın en ilerisine yerleştirilir ve bekleme süreleri oldukça kısalır. Standart erişime sahip ücretsiz üyelikler ise sunucu kullanılabilirliğine bağlı şekilde, sunucu giriş sırasında daha uzun bekleme süreleri yaşayabilir.

GeForce NOW’ da Nasıl Oyun Başlatırım?

GeForce NOW’da oyun oynamadan önce desteklenen oyunlardan en az bir tanesine sahip olmanız, değilseniz de satın almanız gerekmekte. Hizmet, aynı zamanda çok popüler 75’ten fazla ücretsiz oyunu da destekliyor.

Sahip olduğunuz oyunları bulabilmek için arama çubuğundan yararlanın ve oyunları GeForce NOW kütüphanenize ekleyin. Ekledikten sonra oyun kutucuğuna tıklatın ve oyunu buluttaki GeForce NOW oyun donanımınızda başlatın. Oyunu Mac veya PC’nizde birebir başlatılıyormuşsunuz gibi görecek ve hissedeceksiniz.