GauGAN ile fotoğraf üretmek

GauGAN ile fotoğraf üretmek mümkün

NVIDIA firması tarafından halen geliştirilmekte olan GauGAN uygulaması ile fotoğraf üretmek çizim yaparak mümkün hale gelmiş durumda.

Fotoğraf makineleri tarafından çekilen her bir görüntüye fotoğraf deniyor. Günümüzde yapay zekanın gelişmesiyle otomatik bir şekilde sahte fotoğraf üretmek mümkün hale geldi. Çizim yaparak otomatik bir şekilde fotoğraf üreten yazılımlardan birisi de GauGAN olarak karşımıza çıkıyor.

GauGAN ile fotoğraf üretmek

Yapay zeka, gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. Makineler her ne kadar çok bilgi toplasa da gelecekte nesnelerin interneti ile daha çok bilgi toplayacak ve teknolojiyi hızla geliştirmeye başlayacak. Makine öğrenimi ile makineler daha fazla bilgi alırken yapay zeka ile bu bilgileri işleyerek ortaya güzel sonuçlar çıkarıyor.

Bununla ilgili yazılımlardan birisi de fotoğraf üretmek için kullanılan GauGAN uygulaması olmaktadır. Kullanıcıların çizim yaparak fotoğraf üretebildiği bir uygulama olan GauGAN, NVIDIA tarafından geliştirilen bir düzenleme uygulaması.

GauGAN ile fotoğraf üretmek

Yazılımın çalışma mantığı ise oldukça basit. Kullanıcı çizim yapıyor, yazılım bu çizimi fotoğrafa dönüştürüyor. Çizimlerin ne olduğunu bilmesi için her çizime bir etiket atanmış durumda. Örneğin menüden sis, bulut, gökyüzü gibi herhangi bir nesne seçildiğinde bu nesne ile çizim yapılıyor. Bu nesneye atanan bir renk bulunuyor. Bu renge göre makine çizimi ayırt edebiliyor ve buna göre bir fotoğraf oluşturuyor.

Örnek vermek gerekirse kullanıcı çizim yaparak bir dağ oluşturuyor, makine bunu hızlı bir şekilde fotoğraf haline getiriyor. GauGAN uygulamasını denemek isteyen kullanıcılar Google’da arama yaparak bu uygulamayı bulabilir. Sistem web üzerinden çalışmaktadır.

Uygulamada yer alan özelliklerden birisi çizim için seçilen nesneler olmaktadır. Yani çizim Paint uygulamasındaki gibi renklerle değil, renklerin anlamlandırdığı sembollerle yapılıyor. Uygulamanın bir diğer özelliği doldurma olmaktadır. Bu özellik sayesinde bir alanı düz renk ile doldurmak mümkün. Yazılım içerisinde renk seçiçi, geri alma ve boyut arttırma özellikleri de bulunuyor. Bunun yanı sıra örnek görüntüler yazılım içerisinde yer alıyor.