Foxconn iPhone

iPhone üreticisi 10 bin kişinin işine son veriyor

iPhone parçalarını birleştirmesiyle tanınan Foxconn, robot teknolojisini kullanmaya başlamasıyla 10 bin kişinin işine son vereceğini duyurdu. Çalışan sayısının gelecek senelerde daha da azalabileceği tahmin ediliyor.

iPhone modellerinin birleştirmesini yapan Foxconn, yıl sonuna kadar 10 bin çalışanının işine son vereceğini duyurdu. Robot teknolojisinin gelişmesi sayesinde üretim hattına yeni robotlar dahil ettiğini açıklayan şirket, 60 bin olan çalışan sayısının 2019’a kadar kademeli olarak 50 bine indirileceğini söyledi.

Foxconn, kötü olaylarla gündeme gelmişti

İşçilerini çok kötü şartlarda çalıştıran şirket, geçtiğimiz günlerde bir işçinin intihar etmesi ve okullarla anlaşarak çocuk işçiler çalıştırmasıyla gündeme gelmişti. Bu gibi olaylardan ötürü Foxconn’un iyi bir ününün olmadığı söylenebilir.

Foxconn iPhone

Robotlar işimizi mi alacak?

Foxconn, robotların farklı alanlarda da kullanılabilmesiyle birlikte gelecek senelerde çalışan sayısının düşmeye devam edebileceğini açıkladı. Bu olayın gündeme gelmesi ve bir sene içerisinde 10 bin kişinin işinin sonlandırılması, gelecek senelerde robotların işlerimizi alabileceğiyle ilgili kaygılar yaratıyor. Konuyla ilgili birçok uzmanın farklı görüşü var ve bunlardan birisi olan Bill Gates, robotların bizi işsiz bırakacağını düşünmediğini ve hatta hayat kalitesinin artacağını paylaşmıştı. Microsoft’un ve birçok şirketin kurucusu olan Gates’in açıklamasının yer aldığı haberimize buradan ulaşabilirsiniz.