bill gates 759 1

Bill Gates: Yapay zekanın işlerimizi alması bize kazanç sağlayacak

Bill Gates, yapay zekanın birçok iş alanını ele geçirmesiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Başarılı iş adamının söylediğine göre bu teknolojinin gelecek senelerde iş alanlarına dahil olması, doğru adımlar atılmasıyla insanlığa fayda sağlayabilir.

İlk olarak bilim-kurgu yapımlarında karşımıza çıkan, teknolojinin geliştirilmesi ve ilk örneklerinin ortaya çıkmasıyla birlikte gündeme gelen yapay zeka, birçok kişiye göre insanlığın sonunu getirecek, işsizliği ve açlığı tetikleyecek bir unsur. Ancak bazı insanlar, yapay zekanın doğru şekilde kullanılmasıyla birlikte insanlığı, şu an bulunduğu konumdan çok daha üst seviyelere taşıyabileceğini düşünüyor. Microsoft’un kurucusu olarak tanınan Bill Gates de bu kişilerden birisi.

Fox Business ile yaptığı bir röportajda yapay zeka teknolojisiyle ilgili konuşan Gates, insanların yapay zekaya yanlış baktığını ve bu teknolojinin insanlığın kurtarıcısı olabileceğini paylaştı. Mevcut üretimi iki katına çıkartabileceğimizi, bunu yaparken insanların yalnızca arkasına oturup satış yapmayı beklemeyeceğini dile getiren Gates, insanlığın bu sayede kendini geliştirebileceğini ve çok daha mutlu olabileceğini paylaştı.

Bill Gates Yapay zeka

Bill Gates’e göre yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesi işsizliğin artmasına neden olacak, ancak bu insanların açlık yaşayacağı anlamına gelmiyor. Yapay zekanın yapamadığı işlere olan talep artacak ve bu pozisyonlara çok daha tecrübeli, yetenekli ve donanımlı insanlar getirilecek. Diğer kesim ise yapay zekanın kullanılmasıyla birlikte ucuzlayan ve bollaşan kaynaklardan faydalanacak.

Bill Gates Yapay zeka

Başarılı iş adamı yapay zekanın bu gibi bir geleceği oluşturabileceğini, ancak doğru adımların atılmasının gerekli olduğunu düşünüyor. Umuyoruz ki Gates’in paylaştığı türde bir gelecek bizleri bekliyordur.