fortnite

Fortnite Hilesi Nasıl Şikayet Edilir?

Son günlerde milyonlarca kişi tarafından oynanan aksiyon oyunu Fortnite, Battle Royale modu barındıran bir oyundur.

Fortnite, ilk olarak 2011 yılında Spike Video Game Awards sırasında gösterilmişti. Epic Games’in ünlü ismi Cliff Bleszinski tarafından tanılan yapım, uzun yıllar yapım aşamasında kalmış ve en sonunda 2017’de oyuncular ile buluşmuştu.

Fortnite’da aslında bir sandbox hayatta kalma oyunu olarak tasarlanmıştı. Oyuncular sandbox ögelerini kullanıp, platformda yer alan diğer oyunculardan ve engellerden kaçmaya çalışıyorlardı.

Günümüzde isei iki koldan ilerleyen, Battle Royale ve Save the World modlarıyla oyuncular tarafından oynanmaya devam eden Fortnite, 2018’in en çok gelir elde eden yapımlardan biri olarak tarihte geçmişti.

Fortnite nasıl oynanır?

Öncelikle PC’nize Fortnite indirerek ilk adımı atıyorsunuz. Battle Royale, yani oyuncuların bir adaya ya da bölgeye atılmasıyla başlayıp; sonrasında çevreden silahlar ve yardımcı malzemeler bularak, rakiplerini egale etmeye çalışmaları ve bu  mücadelenin sonunda sona kalan oyuncunun oyunu kazanması ile biten bir oyun türüdür.

Fortnite Battle Royale ise yukarıda açıkladığımız bu mantık üzerine kurulmuş bir oyundur. Otobüsten istediğiniz noktaya atladığınızda başlayan oyunu diğer oyunlardan ayıran bir özellik içerisinde barındığı craft sistemidir. Bu sayede çevreden topladığınız materyallerle sayesinde duvar ev ya da buna benzer şeyler inşa edebiliyorsunuz. Bu sayede rakip size ateş ederken çevrenize duvar örebilir ya da daha iyi görüş açıları için kuleler oluşturabilirsiniz.

Fortnite nasıl kurulur?

Tarayıcınız üzerinden indireceğiniz kurulum dosyası üzerine çift tıklayarak ilk kurulum işini geçebilirsiniz. Kurulumu tamamladıktan sonra ise gelen ekranda öncelikle bir hesap oluşturmalısınız.

Hesap oluşturma işlemi ardından Fortnite’a adım atabilirsiniz.