Football Manager 2018 Inceleme

Football Manager 2018 İnceleme

Uzun süredir beklenen Football Manager 2018 kısa süre önce satışa sunuldu. FM 2018 hakkında yenilikleri ve gelişmeleri bu yazımızda sizlere bahsedeceğiz.

Football Manager 2018 için ilk yorumları yazmadan önce şunu belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum. FM 2018 aslında FM 2017’nin makyajlanmış hali olarak geldiğini söyleyen kişiler için bazı detaylara değineceğim. Arkadaşlar ilk olarak bu oyun bildiğiniz gibi bir simülasyon oyunu ve her yıl piyasaya yeni sürümü çıkıyor. Ancak her yıl yeni sürümde çok fazla gelişme veya çok fazla grafik artışı beklemek doğru olmayacaktır. Sonuçta son teknoloji neyse onu geçemezler.

Football Manager 2018 İnceleme1

Bu bakımdan eleştiri yapılacaksa bile adil bir şekilde yaklaşarak eleştirmek en doğrusu olacaktır.

Football Manager 2018 İnceleme5

Şimdi incelememize devam edecek olursak FM 2018‘in artı ve eksilerini gördük. İlk olarak giriş menüsünde bir soundtrack oyuncuları karşılamakta ve oldukça güzel bir hava katmış. Ayrıca tercihler içerisinde grafik özellikleri yalnızca 1366 x 768 olması Laptop ve PC’ler için bir eksiklik diyebiliriz.

Football Manager 2018 İnceleme2

Taktik konusuna gelirsek eğer, geçtiğimiz yıllara göre çok daha fazla detaylı özellik oyuncu için gelmiş durumda. Takım içi konuşmalar artık çok daha detay sunuyor. Ancak kimi oyuncuya olumlu kimisine olumsuz gelebilir. Çünkü bu durumlar sistem olarak yavaşlamalara neden olacaktır.

Football Manager 2018 İnceleme3

Transfer konusunda konuşmak gerekirse oldukça gerçekçi duruyor. Taksitlendirme olayı zaten bomba gibi bu işe artı katıyor. Fakat  İngiltere Premier Ligi gibi bazı takımlardaki oyuncuları satın almak çok zor gibi. Fiyatlar çok yüksek tutulmuş diye düşünüyorum.

Football Manager 2018 İnceleme4

Son olarak konuşmak gerekirse menüler %100 Türkçe değil. Bunu belirtmek istedim. Hatta en büyük eksi yanı bu. Ancak artılarını da ele almak gerek. Artılarına bakıldığında gözlemci raporları , takım içi hiyerarşi, transfer yapılandırması, antrenör özellikleri, maç motoru istatistikleri, kiralama özellikleri ve sağlık merkezi gibi detaylar şahane duruyor.

Bu arada oyunu  Türk Telekom’un dijital oyun platformu Playstore üzerinden 98 TL’ye satın almak istiyorsanız buradan bağlantıya ulaşabilirsiniz.