Far Cry 5

Balık tutma özelliği nedeniyle Far Cry 5’in başı dertte

Hayvan haklarının korunması yönünde çalışmalar yapan kurumlardan birisi olan PETA, Far Cry 5 oyunundaki balık tutma sisteminden ötürü oyuna eleştiriler yöneltti ve Ubisoft’u uyardı.

Son dönemlerin en çok konuşulan oyunlarından birisi olan Far Cry 5, oyun içerisindeki tüm şiddet unsurlarına rağmen balıkçılık sisteminden ötürü hayvan hakları savunucuları tarafından uyarıldı. Oyundaki balıkçılık sisteminin ödüller kazandırmasından dolayı oyuncuları balık tutmaya teşvik ettiğini söyleyen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), bu gibi ödül sistemlerinin hayvanlara acı çektirmeyi ve eziyet etmeyi iyi bir davranış gibi gösterdiğini belirtti. Kurum, oyunun içeriğinde düzenlemeler yapılması ve gelecek oyunlarda hayvanlara zarar verebilecek benzer özelliklerin kullanılmaması için Ubisoft’a çağrıda bulundu.

Oyun içerisindeki tüm şiddete rağmen yalnızca balıkçılığın hedef alınması ilginç karşılandı, ancak Far Cry 5 kurumdan uyarı alan ilk oyun değil. Assassins Creed 4: Black Flag, Call of Duty: World at War ve hatta Mario bile hayvanlara karşı şiddete tevşik ettiği gerekçesiyle kurum tarafından uyarılmıştı.