Unreal Engine

Epic Games Unreal Engine İçin Yayınladığı Video İle Şaşırttı

Oyun pazarının genişlemesinden sonra daha bir önem kazanmaya başlayan oyun motorları sektörde yaşanan gelişimi en iyi gösteren uygulamalar olmaya başladı. Son olarak Epic Games tarafından sunulan Unreal Engine ile oluşturulmuş grafik videosu gelinen son durumu göstermiş oldu.

Oyun dünyasında yaşanan gelişimlere yetişmek oldukça zor. İlk oyun yapımlarında gördüğümüz basit grafikler, bunun yanında çok daha gerçek dışı oynanış dinamikleri ve gerçekle alakasız basit grafik yapısı yerine son dönemde çok daha gerçekçi çok daha üst düzey oyun yapılarını görmeye başladık. Sürekli olarak geliştirilmeye devam eden oyun dünyasında yaşanan gelişimin en büyük mimarlarından birisi ise oyun motorları. Hem grafiklerin oluşturulmasında hem de oyun dinamiklerinde gerçekçi yapıyı oluşturma konusunda artık oyun motorlarının çok daha üstün teknolojiler kullanmaya başladığını gördük. Bu noktada en çok kullanılan oyun motorlarından biri olan Unreal Engine oyun motorunun yayınlanan son grafik videosu da yaşanan gelişimi net bir şekilde ortaya koymuş oldu.

Özel Karakter Modelleme Tekniği

Yayınlanan Unreal Engine videosunda karakter modelleme sisteminin ne kadar geliştiği görülüyor. Özellikle karakter yüz tasarımlarında gerçeğe ne kadar yaklaşıldığını gösteren yeni video oyun dünyasında gerçekçiliğin ise ne kadar artığını gösteriyor. Yayınlanan videoda öne çıkan yüz modelleme sisteminin detaylarının paylaşıldığını da belirtelim. Unreal Engine sistemi üzerinde yer alan grafik modelleme sistemiyle oluşturulmuş olan videoda dikkat çeken detay ise yüz tarama sisteminde kullanılan OTOY sistemi oldu.

Unreal Engine

Oluşturulan grafiklerde gerçekçiliği maksimum seviyeye taşıma adına kullanılan yüz tarama sistemi sayesinde gerçekçiliği maksimum seviyeye taşıyan oyun motoru gelecekte yer alan oyunların ne kadar gerçekçi bir yapıya sahip olacağını da göstermekte. Tamamen Unreal Engine oyun motoruyla beraber hazırlanmış olan yeni yapımın gelecekteki oyunların ne seviyede olacağını göstermesi dışında yeni oyun yapısı için belli başlı ipuçları verdiği de görülüyor. Unreal Engine oyun motoruyla beraber oyun geliştirme konusunda nasıl adımlar atılacağı da gösterilmiş oldu.

Unreal Engine Yeni Sürümler ve Yeni Özellikler Gelmeye Devam Edecek

Yayınlanan son video net bir şekilde gösteriyor ki Unreal Engine oyun motoruyla beraber artık maksimum gerçeklik değerinde oyunlar oluşturmak mümkün olacak. Oyunların çok daha başarılı ve çok daha gerçekçi olmasına karşın oyun motoruna gelen güncellemelerle beraber Unreal Engine kullanımının da genel olarak kolaylaştırıldığı da belirtiliyor.

Oyun geliştirme konusunu çok daha kabul edilebilir çok daha basit bir konu haline getirmeye çalışan Epic Games tarafından atılan tüm bu adımlar ne kadar geçerli olacak? Bundan sonraki oyunlarda yayınlanan videoda yer alan gerçekçilik değeri elde edilebilecek mi? Gibi sorular gündem olmuşken dev yapımın daha ne gibi yeni adımlar atacağınız göreceğiz.