En iyi oyun programlama yazılımları
En iyi oyun programlama yazılımları

En iyi oyun programlama yazılımları

Günümüzde pek çok oyuncu oyun oynarken oyun yapımını da düşünmektedir. Bazı oyuncular oyun geliştirme işine girerek kendi oyununu yapmaya başlar. Kendi oyununu geliştiren kişi hem sevdiği iş ile ilgilenir hem de bu işten gelir elde eder.

Oyun programlama, oyun geliştiricilerinin kullandığı yazılımlar olarak karşımıza çıkıyor. Şu anda internet üzerinde ücretsiz olup popüler olarak kullanılan birçok oyun motoru bulunuyor. Oyun motoru ile birlikte 2 veya 3 boyutlu oyun geliştiren yazılımcılar ortaya harika sonuçlar çıkarıyor.

En iyi oyun programlama uygulamaları

Günümüzde en çok kullanılan oyun motorları arasında yer alan Unity, özellikle bağımsız geliştiriciler tarafından sıkça tercih ediliyor. Birçok io oyununun geliştirilmesinde de önemli bir katkı sağlayan Unity, hem 2 boyutlu hem de 3 boyutlu oyun geliştirme de etkili bir yazılım. Geliştiriciler bu yazılım sayesinde oyunları HTML5 tabanlı yapabilir, Android platforma çıkarabilir, Windows uygulaması olarak yayınlayabilir veya diğer seçenekleri kullanabilir.

En iyi oyun programlama yazılımları hangileri
En iyi oyun programlama yazılımları hangileri

Unreal Engine ise özellikle profesyonel geliştiricilerin tercih ettiği bir oyun motoru olarak karşımıza çıkıyor. Ücretsiz olmasıyla da pek çok geliştirici tarafından kullanılan Unreal Engine, içerisinde yer alan özel yazılımları ile de kullanıcılara geniş çaplı bir oyun tasarımı imkanı sağlıyor. Unity C# ile oyun geliştirmeyi destekliyor iken Unreal Engine C++ ile oyun geliştirmeyi sağlıyor. Blueprint ile birlikte sürükle bırak sistemini kullanarak oyun geliştirme konusunda kullanıcılara imkan tanıyan yazılım, oyun geliştirmeyi kolaylaştırıyor.

Son zamanlarda kendini iyice geliştiren Game Maker Studio ise oyun geliştirme konusunda çığır açmış durumda. İçerisinde yer alan grafik düzenleme aracı sayesinde geliştiricilerin ek bir grafik düzenleme uygulaması kullanmasına gerek kalmıyor, ayrıca bu araç animasyon yapma desteği de sağlıyor. Bunun yanı sıra sürükle bırak desteğini geliştiricilere sunan yazılım kendine özel Visual Basic benzeri bir kod sistemi barındırıyor.

Adobe firmasının geliştirdiği ve animasyon ağırlıklı bir yazılım olan Adobe Animate zamanında senaryo tarzı oyunlar yapmak için pek çok geliştirici tarafından tercih ediliyordu. Günümüzde Unity ve Unreal Engine gibi büyük çaplı oyunlar tercih edilse de çizim içeren senaryolu oyunlar için halen Adobe Animate kullanan bir kitle bulunuyor.