eba kurs

EBA Giriş Ekranı Nedir ve EBA Kurs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK)için Öğrenciler başvurularını Eğitim ve Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yapacaklar. Peki EBA kurs başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar.


Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) başvuruları için tercihlerini yapmak zorundalar. Başvurular EBA giriş ekranından veya E-Devlet üzerinden yapılabilecek. EBA kurs başvurusu nasıl yapılır?

EBA KURS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

EBA KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Resmi ve özel öğretim kurumlarında eğitim görmeye devam eden öğrenciler EBA üzerinden “E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü” üzerinden kurs başvurusu yapabilecekler.

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifreleri alarak, bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yapıp DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edebilecek.

Adım adım yapmanız gerekenler

EBA’nın resmi sitesi olan www.eba.gov.tr girip E-Kurs sekmesini açın.

Karşınıza gelen Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi Girişi üzerinden öğrenciler için eba girişi seçeneğini tıklayın.

karşınıza http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS//giris.jsp adresi gelecektir.

Burada e-okul bilgileri seçeneğini tercih edip T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Veli Bilgilendirme Sistemi Kullanıcı Doğrulama sisteminde gelen ekranda ki bilgileri doldurun ve giriş yap seçeneğini seçin.

Sisteme giriş sağladıktan sonra e-kurs sekmesini tıkladıktan sonra karşınızda öğrenci bilgileriniz gelecektir.

Bilgilerimi güncelle seçeneğine seçip; öğrenci işlemleri menüsü üzerinden kurs tercih sekmesine tıklayıp kurs tercihleriniz yapabilirsiniz.

Seçimlerinizi yaptıktan sonra kaydet seçeneğini işaretleyerek işlemi sonlandırabilirsiniz.