Doughlings: Arcade

Doughlings Arcade, Nintendo Switch’e eklenen ilk Türk yapımı oyun oluyor!

Kısa bir süre önce Steam üzerinden indirilmeye sunulan ve olumlu notlar almasıyla dikkat çeken Doughlings: Arcade, yakın zamanda Nintendo Switch ve Xbox One platformlarına da eklenecek.


Hero Concept tarafından geliştirilen Doughlings: Arcade, geride bıraktığımız senenin en popüler konsolu olan Nintendo Switch‘e geliyor. Birbirinden farklı karakterleri ve renkli oyun içeriğiyle incelemelerden yüksek notlar almayı başaran yeni oyun, kısa bir süre önce Steam üzerinden indirilmeye sunuldu ve tuğla kırma türündeki oyunların en iyileri arasında gösteriliyor.

https://youtu.be/LCmaF03Rq_I

Farklı oynanış stillerine uygun altı karakteriyle ön plana çıkan oyunda tam 90 bölüm yer alıyor. Tüm bunların yanı sıra oyunun hikayesi de oldukça ilginç. Oyun, isminden de anlaşılabildiği üzere Doughlings adında bir ırkı konu alıyor. Şekil değiştirebilme yeteneğine sahip olan Doughlings ırkı gizemli bir hastalığa yakalanıyor ve bu ırkı kurtarmak ana karakterlerimize düşüyor. Çeşitli yetenekleri ve dokunduğu kişiyi tedavi etme yeteneği bulunan bir top ile bu zorlu görevi üstlenen karakterlerimiz, aynı türdeki diğer oyunlardan farklı olarak hedefleri yok etmiyor, kendi halkını iyileştirmeye çalışıyor.

Oyunun Xbox One ve Nintendo Switch platformuna ekleneceği tarih henüz belli değil, fakat çok kısa bir süre eShop’ta ilk Türk yapımı oyunu göreceğimiz belirtildi. Bu başarısıyla Hero Concept ve Doughlings: Arcade’in diğer yapımcılara ve oyunlara ilham kaynağı olmasını umuyoruz.

Kaynak