Nintendo Switch tahminleri de aşmayı başardı

Özellikleri ve oyunlarıyla müthiş bir seneyi geride bırakan Nintendo Switch, satış tahminlerini yaklaşık yüzde 30 oranla aşmayı başardı. Oyun konsolunun başarısının devam edeceği düşünülüyor.

Geçtiğimiz sene 3 Mart tarihinde satışa sunulan ve sene boyunca rekor üstüne rekor kırmayı başaran Nintendo Switch, senelik satış tahminini aşmayı başardı. Analiz uzmanları, oyun konsolunun piyasadaki ilerlemesine bakarak 31 Mart tarihine kadar yaklaşık 14 milyon Switch’in satılacağı tahmininde bulunmuştu. Ancak Nintendo tarafından paylaşılan bilgilere göre bu tarihe kadar 17.79 milyon adet konsol satıldı.

Elbette konsolun tahminlerden neredeyse 4 milyon daha fazla satması çok büyük bir başarı. Switch’in sıra dışı özellikleri ve oyunlarıyla konsol oyuncularının dikkatini çekmeyi başardığı biliniyor. Birçok platform tarafından incelenen ve 10/10 puan alan Super Mario Odyssey, Mario Kart 8 Deluxe ve The Legend of Zelda: Breath of the Wild gibi oyunlar konsolun satış rakamlarının hızlı bir şekilde artmasına yardımcı oldu.

Nintendo, diğer Wii U oyunlarının gelecek tarihlerde Switch oyunları arasına ekleneceği bilgisini paylaştı. Yani konsolun göz kamaştıran başarısının devam etmesi bekleniyor.