Chrome Gizli Mod 1

Chrome Eklentilerini Gizli Sekmede Kullanabilirsiniz

Chrome’da gizli sekme kullandığınızda eklentiler için gizlilik garantisi veremediğinden standart olarak tüm eklentileri kapatıyor. Ancak yine de gizli sekme üzerinden VPN kullanımı gibi eklentileri kullanma için neler yapabileceğinizi anlatacağız.

Web sitelerindeki tarama geçmişinizin kayıt edilmemesi için gizli sekme özelliğini kullanmalısınız. En çok kullanılan tarayıcılar olan Opera, Chrome ve Safari gibi tarayıcılar da gizli sekme özelliği bulunuyor. PC’de Chrome’da Ctrl+Shift+N kombinasyonu ile açılan Gizli sekme sayesinde yapacağınız arama ve tarama verileriniz kaydedilmiyor. Dolayısı ile verilerinizin güvenliğini korumak için bu özelliği kullanabilirsiniz.

Gizli sekme kullanımında VPN, AdBlock vb. Chrome eklentiler devre dışı kalıyor. Bu durumun nedeni ise gizlilik için kullanımı esnasında bu eklentilerin verilerinizi kaydetmeye devam etmesi olarak özetlenebilir.. Bazı eklentiler her halükarda kullanıcıların tarama geçmişlerini kayıt ediyor. Chrome da bu durumu engelleme garantisi veremediğinden gizli sekme açık durumda iken tüm eklentileri kapatıyor. Ancak yine de istemeniz durumunda açma imkanınız var.

Gizli sekme açıkken Chrome eklentilerini kullanmak

Chrome eklentilerini kullanma

  • Chrome’un sağ üst kısmında bulunan alt alta üç noktaya tıklayın,
  • Diğer Araçlar’a gelin,
  • Uzantılar seçeneğine tıklayın,
  • Aktif etmek istediğiniz uzantının Ayrıntılar sekmesine tıklayın,
  • Gizli modda izin ver seçeneğini aktif edin.

Yukarıdaki adımları takip ederek uzantıların gizli sekme açıkken de kullanılmasına izin verebilirsiniz.

Bunu yaparken aktif hale getirdiğiniz gizli sekme indirme ve tarama geçmişinizi kayıt altına alabileceğini unutmayın.